Politik

Her kan man skrive om alt mellem himmel og jord

Redaktører: Guardiola, Wennerberg

Brugeravatar
Lopezzz
Indlæg: 14960
Tilmeldt: tirs aug 22, 2006 2:00 pm
Geografisk sted: Babylon
Har takket: 1675 gange
Blevet takket: 1116 gange
Kontakt:

Re: Politik

Indlæg af Lopezzz »

Done
Senest rettet af Lopezzz man okt 24, 2022 11:35 pm, rettet i alt 1 gang.
MDCCCXCIX

Antimadridista
Indlæg: 9206
Tilmeldt: man sep 18, 2017 3:30 pm
Har takket: 919 gange
Blevet takket: 944 gange

Re: Politik

Indlæg af Antimadridista »

DeanCassady skrev:
fre mar 11, 2022 7:01 pm
Antimadridista skrev:
fre mar 11, 2022 6:31 pm
Isageren skrev:
fre mar 11, 2022 6:10 pm
Antimadridista skrev:
fre mar 11, 2022 6:04 pm
Lopezzz skrev:
fre mar 11, 2022 3:36 pm
Antimadridista skrev:
fre mar 11, 2022 1:53 pm
.Det er også en fejl af EU og NATO så stejlt og direkte at fortælle at de ALDRIG, lige meget hvad, vil gå yderligere ind i konflikten.
Men EU og NATO sammen med USA har allerede sendt våben til Ukraine. Det er direkte involvering i konflikten.
Tredje verdenskrig er allerede i gang.

Ukraine burde have opgivet den skide rusiske Donbas region for længe siden og de skulle have lavet en aftale med Rusland om at sætte ny grænser.
På den måde kunne Ukraine blive helt uafhængige og søge medlemskab hos NATO og EU i fred og ro.
Det er nemt sagt end gjort men den mulighed var der. Det kunne have stoppet den rusiske galning.
Det er alt for sent nu og denne krig kommer nu til at vare meget længe.

Hvorfor skal vi håbe på Kina?
Kina ønsker ikke at deltage i krigen men hvis det rammer dem så vælger de sikkert rusisk side. Deres præsident har et godt og tæt forhold til Putin.
Vi skal aldrig regne med kineserne.

Forresten jeg ser tingene fra et andet perspektiv end du gøre og jeg prøver altid at finde kilden til problemet.
Som sagt der er altid 2 sider af en sag og man er velkommen til at undersøge og forstår begge sider for at danne sig et overblik over situationen.
Det er ikke nok at sidde foran fjernsynet og tror på alt de siger i TV2 News.
Der er TV/Radio/sociale medier propaganda over hele verden. De gøre alt for at skabe situationen som vil bringe dem endnu flere penge.
Der findes ikke mange retfærdige og tro medier i verden. Måske er der slet ingen.

For fanden vi er sgu alle enige om at Putin er en ond mand men det er også nok de fleste præsidenter og politikere.
De har magten og vi er deres slaver.
Hvis nogen skal stoppe Putin så er det kun hans egen folk men det kommer nok ikke til at ske da russerne er nu endnu mere rasende på vesten efter alle sanktioner.

Jeg håber at denne madness stopper meget snart. I krigen dør kun uskyldige mennesker.
Kære Lopezzz. Lad venligst værre med at tage ting ud af kontekst. Desuden tror jeg ikke dit overblik og din geopolitiske indsigt, bredt funderet, overgår min.
De har sendt våben ja, men de lader Putins vandaler værre indenfor Ukraines grænser. NATO går ikke selv ind med folk eller luftstøtte. Dette skulle man ikke have fortalt så direkte. Putin skulle have været usikker på dette. Det er først 3 verdenskrig hvis Vesten aktivt går ind.

Rusland hsr væsentlig flere krav end Donbas. Krim. Afmilitarisering, neutralitet mm.

Vi skal håbe på Kina, fordi de gerne vil sætte sig som et reelt økonomisk alternativ og magtcentrum i en globaliseret verden. De VIL faktisk gerne “gøre sig til” for vesten og få yderligere samfundsmæssige fremskridt. Det kan de ikke få, hvis de holder 100% med Putin. Så fravælger de handel med vesten, hvilket de virkelig ikke har lyst til.

Så du tror alle vi andre blot sidder ved kakkelbordet og ser Tandtholdt!!? Mens du finder kilden… :roll: Hvis endelig vi gjorde, så vil jeg ikke mene at statsstyrede Tass, som du linker til, er det bedre alternativ
Men kan Kina ikke bare fint blive hvor de er? I midten.
Imo er det en meget meget snæver balancegang. Hvis nu Rusland fortsætter med at smadre Ukraine, så vil (tror jeg) vesten blive tvunget til at forlange involvering/stillingstagen fra Kina. Så er de ikke længere i midten. Så er de med Putin.
Jeg tvivler meget på, at Kina i sidste ende ville vælge Ruslands side, hvis det virkelig kom til stykket. De er hovedageligt interesserede i økonomisk fremgang, og hvis Rusland ender med at starte en atomkrig, er der næppe meget fordel i det for Kina. Man skal heller ikke undervurdere sidstnævntes interesse i at kunne handle med vesten.
Kan godt se at mine sidste linjer kunne misforståes! Det jeg mente var, at hvis Kina intet foretager sig, samtidig med at Rusland de kommende uger fortsætter med at køre smadder på Ukraine, SÅ vil det betyde at de(Kina) indirekte har valgt side til fordel for russerne.
Med andre ord er jeg fuldstændig enig i dit take på Kinas syn og position. Skrev jeg egentlig også lidt tidligere i samme tråd, som det kan ses herover.

Antimadridista
Indlæg: 9206
Tilmeldt: man sep 18, 2017 3:30 pm
Har takket: 919 gange
Blevet takket: 944 gange

Re: Politik

Indlæg af Antimadridista »

Lopezzz skrev:
lør mar 12, 2022 10:36 am
Kvoller skrev:
lør mar 12, 2022 10:06 am
Du forsvarer jo Putin og hans invasion, så jeg tænker du har en god plan?
Du er værre end pest.
Hvis jeg forsvarer den idiot så er du helt tosset.
Min eneste plan er at forsvare min familie og mine venner og hvis han banker på bliver det en dødelig kamp.
Jeg går ud fra at du enten stikker af som kylling eller overgive sig.
Når det bliver lidt varmt, så vender du på en tallerken :glad:

Antimadridista
Indlæg: 9206
Tilmeldt: man sep 18, 2017 3:30 pm
Har takket: 919 gange
Blevet takket: 944 gange

Re: Politik

Indlæg af Antimadridista »

nosslo15 skrev:
fre mar 11, 2022 9:58 pm
Jeg vil blot lige komme med et par enkle kommentarer omkring Ruslands invasion i Ukraine for at fortælle, at jeg også følger med og er bekymret.

Jeg har prøvet at følge med de sidste par måneder, hovedsagligt i danske medier, som jeg selvfølgelig godt ved har deres vinkel på situationen.

Jeg tænker, at der skal altid 2 til en konflikt, så vesten har også et ansvar. Men helt præcist hvor meget, synes jeg er svært at sige. Og jeg synes også, at det er meget svært at vurdere, hvad vi egentlig skal satse på her i vesten, for at få stoppet krigen, som jo altid, altid må være det primære mål.

De argumenter, der har været fremme om, at vesten har ageret urealistisk i forhold til Ruslands territoriale krav og behov for sikkerhed ( argumentet om at vi ikke skulle have lovet Ukraine, at de kunne blive medlem af NATO ) er jeg måske ikke helt sikker på holder.

Når man ser på Putins fremfærd de sidste 15-20 år, så synes jeg det er ret klart, at han er en leder, der ser aggression som en del af de instrumenter, han vil bruge for at kunne stræbe efter drømmen om et nyt og større Rusland - og så er han jo vokset op i KGB, som automatisk ser på vesten som en fjende. Så havde det ikke været for Ukraines delvise sympati for vesten, så havde han nok fundet på noget andet.

Men det var jo dette automatiske fjendebillede, hvor begge parter gensidigt dæmoniserer hinanden, at man med Gorbatjov og Jeltsin var på vej væk fra. Så verden er på en måde blevet reaktionær og gammeldags igen.

Det er forfærdeligt, hvad der sker i Ukraine og Ruslands krig kan ikke undskyldes, for den går ud over uskyldige mennesker, som krig altid gør. Og derfor er jeg heller ikke helt sikker på, at dette her med, at vi støtter Ukraine så massivt som vi gør, er særlig fornuftigt, hvis vi ikke også, og først og fremmest, gør alt for at få krigen stoppet med diplomati og sanktioner.

Jeg er bange for, at det virkeligt kan udvikle sig til 3 verdenskrig, hvis vesten bare bliver ved med at støtte Ukraine materielt, for krigen er jo allerede nu verdensomfattende. Hele verden forholder sig, på en eller anden måde, til krigen.

Jeg er bange for, at hvis man kun vil sætte hårdt mod hårdt, så vil det få altødelæggende konsekvenser.

Rusland er i deres forhold til NATO og resten af verden, den mindre i konflikten, men hvis man giver Rusland, hvad de vil have ( og hvad er dette egentlig? nogle løfter fra NATO eller en del af Ukraine eller at destabillisere vesten? ) hvordan kan vi så være sikre på, at denne aggression ikke gentager sig andre steder? Kan vi i vesten være sikre på noget, så længe Putin er ved magten?

Så på den ene side så ønsker jeg krigen mod Rusland og ønsker at stoppe Putin, men hvordan kan vi være sikre på, at det at fortsætte krigen i sidste ende vil vinde os freden ved at stoppe Putin. Dette er vi jo slet ikke sikre på. Der kan også bare komme en "ny" Putin - og en langvarig konventionel krig, vil vel destabilisere Europa lige så meget som Rusland?

På den anden side, så drømmer jeg om en fredelig løsning, hvor Ukraine måske kan blive medlem af EU, men må love, at de aldrig bliver medlem af NATO.

Dog tror jeg desværre, at vi i øjeblikket ser ind i en meget lang konflikt, fordi ingen af parterne vil give sig. Og det er her jeg er bange for, at stemningen kan blive så oppisket, at det udvikler sig katastrofalt. Måske fordi alt for mange lande gerne vil se Ukraine kæmpe imod pga. deres afsky for Putin, men glemmer, at det ikke er deres eget land som ødelægges.

Jeg synes, det er meget svært at løsninger lige nu og måske er det eneste håb blot, at der i fremtiden vil komme en mere vestligt sindet ledelse i Rusland, som indser, at det selvfølgelig bedst kan betale sig for alle parter at være "gode venner".

Men i øjeblikket gentager historien sig, på værste facon. Og jeg er voldsomt bange for, at det kommer til at eskalere.
Selvfølgelig skal der 2 til. Og selvfølgelig er diplomati og forhandlinger klart at foretrække. Men syntes du ikke vesten forsøgte det i stride strømme op til d 24-2!? Macron, scholz, mfl havde talrige møder uden den fjerneste effekt.

Putin er blevet en totalitær og en enormt (indre) magtfuld leder. Han er meget bagudstræbende og konservativ. Han har beskrevet Sovjets fald som den værste hændelse.!

Vestens støste synd er at være blevet lullet i søvn og ikke have set den agression og vrede komme fra Putin. Som det er nu, bliver man simpelthen nødt til at statuere et eksempel og sætte hårdt mod hårdt fra vesten. Alt for længe har Putin troet hsn efterhånden kunne gøre hvad han vil.

Jeg går personligt på ingen måde ind for krig. Var militærnægter som ung, men hvis Putin bruger missiler og vi andre blot sætter os ved skrivebordet, så får han en motorvej og vil blot blive endnu mere magtbegærlig.

På sigt, mener jeg, vil en aftale mellem Kina og NATO, hvor man beslutter at holde opsyn med Ukraines ageren på det militære område være en løsning. Lidt ala opsynet med Irans atomprogram i sin tid. Jævnligt at lade denne internationale sammenslutning føre opsyn med at Ukraine ikke agerer agressivt. Ikke fordi Ukraine agerer suspekt eller noget, men bare for at give Rusland synlige og objektive forsikringer om at Ukraine ikke er farlig.

Samtidig bliver man nok også nødt til at give Rusland et eller andet, for at stoppe vanviddet og tænke i det større globale billede. Hvis Rusland kunne få Krim og/eller lade Donbas blive autonome, men samtidig fraviger krav om afmilitarisering af Ukraine og lader resten af Ukraine gå mod EU, så har begge parter fået noget.

Brugeravatar
Lopezzz
Indlæg: 14960
Tilmeldt: tirs aug 22, 2006 2:00 pm
Geografisk sted: Babylon
Har takket: 1675 gange
Blevet takket: 1116 gange
Kontakt:

Re: Politik

Indlæg af Lopezzz »

Done
Senest rettet af Lopezzz man okt 24, 2022 11:36 pm, rettet i alt 1 gang.
MDCCCXCIX

nosslo15
Indlæg: 1023
Tilmeldt: man sep 18, 2017 1:41 pm
Har takket: 108 gange
Blevet takket: 150 gange

Re: Politik

Indlæg af nosslo15 »

Antimadridista skrev:
lør mar 12, 2022 11:52 am
nosslo15 skrev:
fre mar 11, 2022 9:58 pm
Jeg vil blot lige komme med et par enkle kommentarer omkring Ruslands invasion i Ukraine for at fortælle, at jeg også følger med og er bekymret.

Jeg har prøvet at følge med de sidste par måneder, hovedsagligt i danske medier, som jeg selvfølgelig godt ved har deres vinkel på situationen.

Jeg tænker, at der skal altid 2 til en konflikt, så vesten har også et ansvar. Men helt præcist hvor meget, synes jeg er svært at sige. Og jeg synes også, at det er meget svært at vurdere, hvad vi egentlig skal satse på her i vesten, for at få stoppet krigen, som jo altid, altid må være det primære mål.

De argumenter, der har været fremme om, at vesten har ageret urealistisk i forhold til Ruslands territoriale krav og behov for sikkerhed ( argumentet om at vi ikke skulle have lovet Ukraine, at de kunne blive medlem af NATO ) er jeg måske ikke helt sikker på holder.

Når man ser på Putins fremfærd de sidste 15-20 år, så synes jeg det er ret klart, at han er en leder, der ser aggression som en del af de instrumenter, han vil bruge for at kunne stræbe efter drømmen om et nyt og større Rusland - og så er han jo vokset op i KGB, som automatisk ser på vesten som en fjende. Så havde det ikke været for Ukraines delvise sympati for vesten, så havde han nok fundet på noget andet.

Men det var jo dette automatiske fjendebillede, hvor begge parter gensidigt dæmoniserer hinanden, at man med Gorbatjov og Jeltsin var på vej væk fra. Så verden er på en måde blevet reaktionær og gammeldags igen.

Det er forfærdeligt, hvad der sker i Ukraine og Ruslands krig kan ikke undskyldes, for den går ud over uskyldige mennesker, som krig altid gør. Og derfor er jeg heller ikke helt sikker på, at dette her med, at vi støtter Ukraine så massivt som vi gør, er særlig fornuftigt, hvis vi ikke også, og først og fremmest, gør alt for at få krigen stoppet med diplomati og sanktioner.

Jeg er bange for, at det virkeligt kan udvikle sig til 3 verdenskrig, hvis vesten bare bliver ved med at støtte Ukraine materielt, for krigen er jo allerede nu verdensomfattende. Hele verden forholder sig, på en eller anden måde, til krigen.

Jeg er bange for, at hvis man kun vil sætte hårdt mod hårdt, så vil det få altødelæggende konsekvenser.

Rusland er i deres forhold til NATO og resten af verden, den mindre i konflikten, men hvis man giver Rusland, hvad de vil have ( og hvad er dette egentlig? nogle løfter fra NATO eller en del af Ukraine eller at destabillisere vesten? ) hvordan kan vi så være sikre på, at denne aggression ikke gentager sig andre steder? Kan vi i vesten være sikre på noget, så længe Putin er ved magten?

Så på den ene side så ønsker jeg krigen mod Rusland og ønsker at stoppe Putin, men hvordan kan vi være sikre på, at det at fortsætte krigen i sidste ende vil vinde os freden ved at stoppe Putin. Dette er vi jo slet ikke sikre på. Der kan også bare komme en "ny" Putin - og en langvarig konventionel krig, vil vel destabilisere Europa lige så meget som Rusland?

På den anden side, så drømmer jeg om en fredelig løsning, hvor Ukraine måske kan blive medlem af EU, men må love, at de aldrig bliver medlem af NATO.

Dog tror jeg desværre, at vi i øjeblikket ser ind i en meget lang konflikt, fordi ingen af parterne vil give sig. Og det er her jeg er bange for, at stemningen kan blive så oppisket, at det udvikler sig katastrofalt. Måske fordi alt for mange lande gerne vil se Ukraine kæmpe imod pga. deres afsky for Putin, men glemmer, at det ikke er deres eget land som ødelægges.

Jeg synes, det er meget svært at løsninger lige nu og måske er det eneste håb blot, at der i fremtiden vil komme en mere vestligt sindet ledelse i Rusland, som indser, at det selvfølgelig bedst kan betale sig for alle parter at være "gode venner".

Men i øjeblikket gentager historien sig, på værste facon. Og jeg er voldsomt bange for, at det kommer til at eskalere.
Selvfølgelig skal der 2 til. Og selvfølgelig er diplomati og forhandlinger klart at foretrække. Men syntes du ikke vesten forsøgte det i stride strømme op til d 24-2!? Macron, scholz, mfl havde talrige møder uden den fjerneste effekt.

Putin er blevet en totalitær og en enormt (indre) magtfuld leder. Han er meget bagudstræbende og konservativ. Han har beskrevet Sovjets fald som den værste hændelse.!

Vestens støste synd er at være blevet lullet i søvn og ikke have set den agression og vrede komme fra Putin. Som det er nu, bliver man simpelthen nødt til at statuere et eksempel og sætte hårdt mod hårdt fra vesten. Alt for længe har Putin troet hsn efterhånden kunne gøre hvad han vil.

Jeg går personligt på ingen måde ind for krig. Var militærnægter som ung, men hvis Putin bruger missiler og vi andre blot sætter os ved skrivebordet, så får han en motorvej og vil blot blive endnu mere magtbegærlig.

På sigt, mener jeg, vil en aftale mellem Kina og NATO, hvor man beslutter at holde opsyn med Ukraines ageren på det militære område være en løsning. Lidt ala opsynet med Irans atomprogram i sin tid. Jævnligt at lade denne internationale sammenslutning føre opsyn med at Ukraine ikke agerer agressivt. Ikke fordi Ukraine agerer suspekt eller noget, men bare for at give Rusland synlige og objektive forsikringer om at Ukraine ikke er farlig.

Samtidig bliver man nok også nødt til at give Rusland et eller andet, for at stoppe vanviddet og tænke i det større globale billede. Hvis Rusland kunne få Krim og/eller lade Donbas blive autonome, men samtidig fraviger krav om afmilitarisering af Ukraine og lader resten af Ukraine gå mod EU, så har begge parter fået noget.
Hej Anti.

JO jeg kan godt se, at det er nødvendigt med afskrækkelse overfor Putin og at det er nødvendigt at svare igen på hans invasion af Ukraine med militær magt.

Og man kan selvfølgelig håbe på at hans tropper forbløder så meget, at han på et eller andet tidspunkt bliver blød og sætter sig til forhandlingsbordet.

Jeg er dog også bange for, at jo længere konflikten varer, jo mere desperate bliver de implicerede parter.

Jeg kan ikke rigtigt kommentere på Kinas rolle, da jeg ikke rigtigt har sat mig ind i dette. Men Kina er vel i øjeblikket lidt en Joker i spillet, da man, eller jeg, ikke rigtigt ved, om de vil blande sig eller ej. Og hvis de vil blande sig, hvilken side vil de så tage?

Antimadridista
Indlæg: 9206
Tilmeldt: man sep 18, 2017 3:30 pm
Har takket: 919 gange
Blevet takket: 944 gange

Re: Politik

Indlæg af Antimadridista »

nosslo15 skrev:
lør mar 12, 2022 4:36 pm
Antimadridista skrev:
lør mar 12, 2022 11:52 am
nosslo15 skrev:
fre mar 11, 2022 9:58 pm
Jeg vil blot lige komme med et par enkle kommentarer omkring Ruslands invasion i Ukraine for at fortælle, at jeg også følger med og er bekymret.

Jeg har prøvet at følge med de sidste par måneder, hovedsagligt i danske medier, som jeg selvfølgelig godt ved har deres vinkel på situationen.

Jeg tænker, at der skal altid 2 til en konflikt, så vesten har også et ansvar. Men helt præcist hvor meget, synes jeg er svært at sige. Og jeg synes også, at det er meget svært at vurdere, hvad vi egentlig skal satse på her i vesten, for at få stoppet krigen, som jo altid, altid må være det primære mål.

De argumenter, der har været fremme om, at vesten har ageret urealistisk i forhold til Ruslands territoriale krav og behov for sikkerhed ( argumentet om at vi ikke skulle have lovet Ukraine, at de kunne blive medlem af NATO ) er jeg måske ikke helt sikker på holder.

Når man ser på Putins fremfærd de sidste 15-20 år, så synes jeg det er ret klart, at han er en leder, der ser aggression som en del af de instrumenter, han vil bruge for at kunne stræbe efter drømmen om et nyt og større Rusland - og så er han jo vokset op i KGB, som automatisk ser på vesten som en fjende. Så havde det ikke været for Ukraines delvise sympati for vesten, så havde han nok fundet på noget andet.

Men det var jo dette automatiske fjendebillede, hvor begge parter gensidigt dæmoniserer hinanden, at man med Gorbatjov og Jeltsin var på vej væk fra. Så verden er på en måde blevet reaktionær og gammeldags igen.

Det er forfærdeligt, hvad der sker i Ukraine og Ruslands krig kan ikke undskyldes, for den går ud over uskyldige mennesker, som krig altid gør. Og derfor er jeg heller ikke helt sikker på, at dette her med, at vi støtter Ukraine så massivt som vi gør, er særlig fornuftigt, hvis vi ikke også, og først og fremmest, gør alt for at få krigen stoppet med diplomati og sanktioner.

Jeg er bange for, at det virkeligt kan udvikle sig til 3 verdenskrig, hvis vesten bare bliver ved med at støtte Ukraine materielt, for krigen er jo allerede nu verdensomfattende. Hele verden forholder sig, på en eller anden måde, til krigen.

Jeg er bange for, at hvis man kun vil sætte hårdt mod hårdt, så vil det få altødelæggende konsekvenser.

Rusland er i deres forhold til NATO og resten af verden, den mindre i konflikten, men hvis man giver Rusland, hvad de vil have ( og hvad er dette egentlig? nogle løfter fra NATO eller en del af Ukraine eller at destabillisere vesten? ) hvordan kan vi så være sikre på, at denne aggression ikke gentager sig andre steder? Kan vi i vesten være sikre på noget, så længe Putin er ved magten?

Så på den ene side så ønsker jeg krigen mod Rusland og ønsker at stoppe Putin, men hvordan kan vi være sikre på, at det at fortsætte krigen i sidste ende vil vinde os freden ved at stoppe Putin. Dette er vi jo slet ikke sikre på. Der kan også bare komme en "ny" Putin - og en langvarig konventionel krig, vil vel destabilisere Europa lige så meget som Rusland?

På den anden side, så drømmer jeg om en fredelig løsning, hvor Ukraine måske kan blive medlem af EU, men må love, at de aldrig bliver medlem af NATO.

Dog tror jeg desværre, at vi i øjeblikket ser ind i en meget lang konflikt, fordi ingen af parterne vil give sig. Og det er her jeg er bange for, at stemningen kan blive så oppisket, at det udvikler sig katastrofalt. Måske fordi alt for mange lande gerne vil se Ukraine kæmpe imod pga. deres afsky for Putin, men glemmer, at det ikke er deres eget land som ødelægges.

Jeg synes, det er meget svært at løsninger lige nu og måske er det eneste håb blot, at der i fremtiden vil komme en mere vestligt sindet ledelse i Rusland, som indser, at det selvfølgelig bedst kan betale sig for alle parter at være "gode venner".

Men i øjeblikket gentager historien sig, på værste facon. Og jeg er voldsomt bange for, at det kommer til at eskalere.
Selvfølgelig skal der 2 til. Og selvfølgelig er diplomati og forhandlinger klart at foretrække. Men syntes du ikke vesten forsøgte det i stride strømme op til d 24-2!? Macron, scholz, mfl havde talrige møder uden den fjerneste effekt.

Putin er blevet en totalitær og en enormt (indre) magtfuld leder. Han er meget bagudstræbende og konservativ. Han har beskrevet Sovjets fald som den værste hændelse.!

Vestens støste synd er at være blevet lullet i søvn og ikke have set den agression og vrede komme fra Putin. Som det er nu, bliver man simpelthen nødt til at statuere et eksempel og sætte hårdt mod hårdt fra vesten. Alt for længe har Putin troet hsn efterhånden kunne gøre hvad han vil.

Jeg går personligt på ingen måde ind for krig. Var militærnægter som ung, men hvis Putin bruger missiler og vi andre blot sætter os ved skrivebordet, så får han en motorvej og vil blot blive endnu mere magtbegærlig.

På sigt, mener jeg, vil en aftale mellem Kina og NATO, hvor man beslutter at holde opsyn med Ukraines ageren på det militære område være en løsning. Lidt ala opsynet med Irans atomprogram i sin tid. Jævnligt at lade denne internationale sammenslutning føre opsyn med at Ukraine ikke agerer agressivt. Ikke fordi Ukraine agerer suspekt eller noget, men bare for at give Rusland synlige og objektive forsikringer om at Ukraine ikke er farlig.

Samtidig bliver man nok også nødt til at give Rusland et eller andet, for at stoppe vanviddet og tænke i det større globale billede. Hvis Rusland kunne få Krim og/eller lade Donbas blive autonome, men samtidig fraviger krav om afmilitarisering af Ukraine og lader resten af Ukraine gå mod EU, så har begge parter fået noget.
Hej Anti.

JO jeg kan godt se, at det er nødvendigt med afskrækkelse overfor Putin og at det er nødvendigt at svare igen på hans invasion af Ukraine med militær magt.

Og man kan selvfølgelig håbe på at hans tropper forbløder så meget, at han på et eller andet tidspunkt bliver blød og sætter sig til forhandlingsbordet.

Jeg er dog også bange for, at jo længere konflikten varer, jo mere desperate bliver de implicerede parter.

Jeg kan ikke rigtigt kommentere på Kinas rolle, da jeg ikke rigtigt har sat mig ind i dette. Men Kina er vel i øjeblikket lidt en Joker i spillet, da man, eller jeg, ikke rigtigt ved, om de vil blande sig eller ej. Og hvis de vil blande sig, hvilken side vil de så tage?
Konflikten kan forkortes hvis: Rusland/Putin fornemmer det generelt går den gale vej, derfor skal vesten slå hårdt nu eller hvis Kina siger til Putin “det her gider vi ikke støtte i det lange løb”.
Samtidig skal Rusland nok have et lille kødben, så de ikke føler de er blevet kanøflet igen.

Kina kan ikke blive ved at gemme sig. Igennem flere årtier har de forsøgt at få en “legitim” fod indenfor i det globale handelsmarked. Jeg vil blive meget overrasket hvis de opgiver alt dette for Rusland, hvis BNP er mindre end Italiens.

Det kan selvfølgelig være at Putin bare går “all in”, satser på sine få venner af tidligere sovjetstater, Syrien, Pakistan, enkelte andre og måske Indien og ser hvad det rækker til…? Man ved jo reelt ikke hvad manden tænker… :|

nosslo15
Indlæg: 1023
Tilmeldt: man sep 18, 2017 1:41 pm
Har takket: 108 gange
Blevet takket: 150 gange

Re: Politik

Indlæg af nosslo15 »

Antimadridista skrev:
lør mar 12, 2022 4:54 pm
nosslo15 skrev:
lør mar 12, 2022 4:36 pm
Antimadridista skrev:
lør mar 12, 2022 11:52 am
nosslo15 skrev:
fre mar 11, 2022 9:58 pm
Jeg vil blot lige komme med et par enkle kommentarer omkring Ruslands invasion i Ukraine for at fortælle, at jeg også følger med og er bekymret.

Jeg har prøvet at følge med de sidste par måneder, hovedsagligt i danske medier, som jeg selvfølgelig godt ved har deres vinkel på situationen.

Jeg tænker, at der skal altid 2 til en konflikt, så vesten har også et ansvar. Men helt præcist hvor meget, synes jeg er svært at sige. Og jeg synes også, at det er meget svært at vurdere, hvad vi egentlig skal satse på her i vesten, for at få stoppet krigen, som jo altid, altid må være det primære mål.

De argumenter, der har været fremme om, at vesten har ageret urealistisk i forhold til Ruslands territoriale krav og behov for sikkerhed ( argumentet om at vi ikke skulle have lovet Ukraine, at de kunne blive medlem af NATO ) er jeg måske ikke helt sikker på holder.

Når man ser på Putins fremfærd de sidste 15-20 år, så synes jeg det er ret klart, at han er en leder, der ser aggression som en del af de instrumenter, han vil bruge for at kunne stræbe efter drømmen om et nyt og større Rusland - og så er han jo vokset op i KGB, som automatisk ser på vesten som en fjende. Så havde det ikke været for Ukraines delvise sympati for vesten, så havde han nok fundet på noget andet.

Men det var jo dette automatiske fjendebillede, hvor begge parter gensidigt dæmoniserer hinanden, at man med Gorbatjov og Jeltsin var på vej væk fra. Så verden er på en måde blevet reaktionær og gammeldags igen.

Det er forfærdeligt, hvad der sker i Ukraine og Ruslands krig kan ikke undskyldes, for den går ud over uskyldige mennesker, som krig altid gør. Og derfor er jeg heller ikke helt sikker på, at dette her med, at vi støtter Ukraine så massivt som vi gør, er særlig fornuftigt, hvis vi ikke også, og først og fremmest, gør alt for at få krigen stoppet med diplomati og sanktioner.

Jeg er bange for, at det virkeligt kan udvikle sig til 3 verdenskrig, hvis vesten bare bliver ved med at støtte Ukraine materielt, for krigen er jo allerede nu verdensomfattende. Hele verden forholder sig, på en eller anden måde, til krigen.

Jeg er bange for, at hvis man kun vil sætte hårdt mod hårdt, så vil det få altødelæggende konsekvenser.

Rusland er i deres forhold til NATO og resten af verden, den mindre i konflikten, men hvis man giver Rusland, hvad de vil have ( og hvad er dette egentlig? nogle løfter fra NATO eller en del af Ukraine eller at destabillisere vesten? ) hvordan kan vi så være sikre på, at denne aggression ikke gentager sig andre steder? Kan vi i vesten være sikre på noget, så længe Putin er ved magten?

Så på den ene side så ønsker jeg krigen mod Rusland og ønsker at stoppe Putin, men hvordan kan vi være sikre på, at det at fortsætte krigen i sidste ende vil vinde os freden ved at stoppe Putin. Dette er vi jo slet ikke sikre på. Der kan også bare komme en "ny" Putin - og en langvarig konventionel krig, vil vel destabilisere Europa lige så meget som Rusland?

På den anden side, så drømmer jeg om en fredelig løsning, hvor Ukraine måske kan blive medlem af EU, men må love, at de aldrig bliver medlem af NATO.

Dog tror jeg desværre, at vi i øjeblikket ser ind i en meget lang konflikt, fordi ingen af parterne vil give sig. Og det er her jeg er bange for, at stemningen kan blive så oppisket, at det udvikler sig katastrofalt. Måske fordi alt for mange lande gerne vil se Ukraine kæmpe imod pga. deres afsky for Putin, men glemmer, at det ikke er deres eget land som ødelægges.

Jeg synes, det er meget svært at løsninger lige nu og måske er det eneste håb blot, at der i fremtiden vil komme en mere vestligt sindet ledelse i Rusland, som indser, at det selvfølgelig bedst kan betale sig for alle parter at være "gode venner".

Men i øjeblikket gentager historien sig, på værste facon. Og jeg er voldsomt bange for, at det kommer til at eskalere.
Selvfølgelig skal der 2 til. Og selvfølgelig er diplomati og forhandlinger klart at foretrække. Men syntes du ikke vesten forsøgte det i stride strømme op til d 24-2!? Macron, scholz, mfl havde talrige møder uden den fjerneste effekt.

Putin er blevet en totalitær og en enormt (indre) magtfuld leder. Han er meget bagudstræbende og konservativ. Han har beskrevet Sovjets fald som den værste hændelse.!

Vestens støste synd er at være blevet lullet i søvn og ikke have set den agression og vrede komme fra Putin. Som det er nu, bliver man simpelthen nødt til at statuere et eksempel og sætte hårdt mod hårdt fra vesten. Alt for længe har Putin troet hsn efterhånden kunne gøre hvad han vil.

Jeg går personligt på ingen måde ind for krig. Var militærnægter som ung, men hvis Putin bruger missiler og vi andre blot sætter os ved skrivebordet, så får han en motorvej og vil blot blive endnu mere magtbegærlig.

På sigt, mener jeg, vil en aftale mellem Kina og NATO, hvor man beslutter at holde opsyn med Ukraines ageren på det militære område være en løsning. Lidt ala opsynet med Irans atomprogram i sin tid. Jævnligt at lade denne internationale sammenslutning føre opsyn med at Ukraine ikke agerer agressivt. Ikke fordi Ukraine agerer suspekt eller noget, men bare for at give Rusland synlige og objektive forsikringer om at Ukraine ikke er farlig.

Samtidig bliver man nok også nødt til at give Rusland et eller andet, for at stoppe vanviddet og tænke i det større globale billede. Hvis Rusland kunne få Krim og/eller lade Donbas blive autonome, men samtidig fraviger krav om afmilitarisering af Ukraine og lader resten af Ukraine gå mod EU, så har begge parter fået noget.
Hej Anti.

JO jeg kan godt se, at det er nødvendigt med afskrækkelse overfor Putin og at det er nødvendigt at svare igen på hans invasion af Ukraine med militær magt.

Og man kan selvfølgelig håbe på at hans tropper forbløder så meget, at han på et eller andet tidspunkt bliver blød og sætter sig til forhandlingsbordet.

Jeg er dog også bange for, at jo længere konflikten varer, jo mere desperate bliver de implicerede parter.

Jeg kan ikke rigtigt kommentere på Kinas rolle, da jeg ikke rigtigt har sat mig ind i dette. Men Kina er vel i øjeblikket lidt en Joker i spillet, da man, eller jeg, ikke rigtigt ved, om de vil blande sig eller ej. Og hvis de vil blande sig, hvilken side vil de så tage?
Konflikten kan forkortes hvis: Rusland/Putin fornemmer det generelt går den gale vej, derfor skal vesten slå hårdt nu eller hvis Kina siger til Putin “det her gider vi ikke støtte i det lange løb”.
Samtidig skal Rusland nok have et lille kødben, så de ikke føler de er blevet kanøflet igen.

Kina kan ikke blive ved at gemme sig. Igennem flere årtier har de forsøgt at få en “legitim” fod indenfor i det globale handelsmarked. Jeg vil blive meget overrasket hvis de opgiver alt dette for Rusland, hvis BNP er mindre end Italiens.

Det kan selvfølgelig være at Putin bare går “all in”, satser på sine få venner af tidligere sovjetstater, Syrien, Pakistan, enkelte andre og måske Indien og ser hvad det rækker til…? Man ved jo reelt ikke hvad manden tænker… :|
Uden at jeg ved særligt meget om det, så kunne man sige, at vesten har vist, at det står samlet overfor Rusland.

Men mon vesten kan stå lige så samlet, når det gælder at presse Kina til at vælge side? Det tvivler jeg lidt på. Der er jo mange flere økonomiske interesser.

BobJylland
Indlæg: 57
Tilmeldt: tirs jun 09, 2020 12:10 pm
Har takket: 4 gange
Blevet takket: 17 gange

Re: Politik

Indlæg af BobJylland »

Lopezzz skrev:
fre mar 11, 2022 5:44 pm
!Option skrev:
fre mar 11, 2022 5:35 pm
Lopezzz skrev:
fre mar 11, 2022 5:07 pm
!Option skrev:
fre mar 11, 2022 4:15 pm
Bare overgive Donbas regionen og så var det aldrig sket? Så hvis han finder ud at Bornholm også burde være på russiske hænder, så skal vi bare afgive den så VI ikke starter en konflikt?! Altså kan du høre hvad du selv siger?

Du må satme ryge umenneskelige mængder hash, for dine indlæg om korruption, racisme, vacciner og nu Rusland når sku da konsekvent nye højder for mangel på intellekt…
Onkel reje slap lige af.
Vi ved ikke hvad fremtiden bringer. Måske om 20 år snakker vi alle rusisk i Danmark.
Men lad os håbe at det ikke bliver sådan :mrgreen:
Angående Donbas har det vist altid været pro-russisk. Derfor er der hele tiden konflikter der, i hvert fald de sidste 30 år.
Hvis det kan ende krigen i Ukraine og stoppe tredje verdenskrig så skal Ukraine opgive den skide territorie.
Putin er old dirty bastard og han har ikke mange år tilbage så lad ham få det stykke jord så vi kan stoppe drab på uskyldige mennesker.
Så fordi Putin har en stor hammer som han tæsker løs på Ukraine med skal de bare afgive deres land?

Meget moderne og demokratisk.
Hvad vil du gøre?
Tror du virkelig at lille Ukraine kan vinde krigen mod Rusland? Det er ren selvmord.
Hvad vil Palæstina gøre? Tror du virkelig, at lille Palæstina kan vinde krigen mod Israel? Det er ren selvmord.

Kunne man nogensinde forestille sig, at du ville skrive sådan et indlæg?

Brugeravatar
Lopezzz
Indlæg: 14960
Tilmeldt: tirs aug 22, 2006 2:00 pm
Geografisk sted: Babylon
Har takket: 1675 gange
Blevet takket: 1116 gange
Kontakt:

Re: Politik

Indlæg af Lopezzz »

X
Senest rettet af Lopezzz man okt 24, 2022 11:36 pm, rettet i alt 1 gang.
MDCCCXCIX

BobJylland
Indlæg: 57
Tilmeldt: tirs jun 09, 2020 12:10 pm
Har takket: 4 gange
Blevet takket: 17 gange

Re: Politik

Indlæg af BobJylland »

Lopezzz skrev:
tors apr 21, 2022 10:47 pm
BobJylland skrev:
tors apr 21, 2022 10:43 pm
Lopezzz skrev:
fre mar 11, 2022 5:44 pm
!Option skrev:
fre mar 11, 2022 5:35 pm
Lopezzz skrev:
fre mar 11, 2022 5:07 pm
!Option skrev:
fre mar 11, 2022 4:15 pm
Bare overgive Donbas regionen og så var det aldrig sket? Så hvis han finder ud at Bornholm også burde være på russiske hænder, så skal vi bare afgive den så VI ikke starter en konflikt?! Altså kan du høre hvad du selv siger?

Du må satme ryge umenneskelige mængder hash, for dine indlæg om korruption, racisme, vacciner og nu Rusland når sku da konsekvent nye højder for mangel på intellekt…
Onkel reje slap lige af.
Vi ved ikke hvad fremtiden bringer. Måske om 20 år snakker vi alle rusisk i Danmark.
Men lad os håbe at det ikke bliver sådan :mrgreen:
Angående Donbas har det vist altid været pro-russisk. Derfor er der hele tiden konflikter der, i hvert fald de sidste 30 år.
Hvis det kan ende krigen i Ukraine og stoppe tredje verdenskrig så skal Ukraine opgive den skide territorie.
Putin er old dirty bastard og han har ikke mange år tilbage så lad ham få det stykke jord så vi kan stoppe drab på uskyldige mennesker.
Så fordi Putin har en stor hammer som han tæsker løs på Ukraine med skal de bare afgive deres land?

Meget moderne og demokratisk.
Hvad vil du gøre?
Tror du virkelig at lille Ukraine kan vinde krigen mod Rusland? Det er ren selvmord.
Hvad vil Palæstina gøre? Tror du virkelig, at lille Palæstina kan vinde krigen mod Israel? Det er ren selvmord.

Kunne man nogensinde forestille sig, at du ville skrive sådan et indlæg?
Godnat
Mand dig dog op og stå ordentligt på mål for dine holdninger. Du er jo ikke bleg for at udbasunere dem. Så skal du heller ikke brokke dig over at blive udfordret på dem.

BobJylland
Indlæg: 57
Tilmeldt: tirs jun 09, 2020 12:10 pm
Har takket: 4 gange
Blevet takket: 17 gange

Re: Politik

Indlæg af BobJylland »

Lopezzz skrev:
fre mar 11, 2022 5:44 pm
Hvad vil du gøre?
Tror du virkelig at lille Ukraine kan vinde krigen mod Rusland? Det er ren selvmord.
Aged like milk.

Brugeravatar
Lopezzz
Indlæg: 14960
Tilmeldt: tirs aug 22, 2006 2:00 pm
Geografisk sted: Babylon
Har takket: 1675 gange
Blevet takket: 1116 gange
Kontakt:

Re: Politik

Indlæg af Lopezzz »

X
Senest rettet af Lopezzz man okt 24, 2022 11:38 pm, rettet i alt 1 gang.
MDCCCXCIX

BobJylland
Indlæg: 57
Tilmeldt: tirs jun 09, 2020 12:10 pm
Har takket: 4 gange
Blevet takket: 17 gange

Re: Politik

Indlæg af BobJylland »

Lopezzz skrev:
tirs aug 09, 2022 7:40 pm
BobJylland skrev:
tirs aug 09, 2022 1:20 pm
Lopezzz skrev:
fre mar 11, 2022 5:44 pm
Hvad vil du gøre?
Tror du virkelig at lille Ukraine kan vinde krigen mod Rusland? Det er ren selvmord.
Aged like milk.
Hej mester, jeg gider ikke at diskutere politik mere. Vi har mange eksperter i politik her men jeg er ikke en af dem.
Det vi oplever i dag er på grænsen af en kæmpe katastrofe. Jeg håber bare at alle de gamle idioter på magten ender i helvede snart.
Det er faktisk en overraskende selvindsigt, du demonstrerer her.

Brugeravatar
Lopezzz
Indlæg: 14960
Tilmeldt: tirs aug 22, 2006 2:00 pm
Geografisk sted: Babylon
Har takket: 1675 gange
Blevet takket: 1116 gange
Kontakt:

Re: Politik

Indlæg af Lopezzz »

Videoen er slettet. Er du nu tilfreds?
Senest rettet af Lopezzz man okt 24, 2022 11:37 pm, rettet i alt 2 gange.
MDCCCXCIX

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 11 gæster