10 - Lionel Andrés Messi

Tidernes Barca-legender

Redaktører: Guardiola, Wennerberg

Brugeravatar
Dytrax
Indlæg: 6997
Tilmeldt: man dec 05, 2011 1:01 pm
Geografisk sted: Frederiksværk
Har takket: 1812 gange
Blevet takket: 1087 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af Dytrax »

Cesc Fabregas pays tribute to Lionel Messi

"I’ll always remember the day you came to the locker room when I was 13 and they told us that a boy from Argentina was coming. You sat down and didn't speak the whole time. The coach told me in the 1v1 exercise to be strong vs you, I saw you so small, that I thought in a second I would take it away from you. Silly of me, you left me on the floor and from then on I saw that you were something different. My dream was always to play for the barça first team, but doing it with you and Geri always made that dream much more special.

In the end, it became a reality and just for the mere fact of feeling football as I felt it playing false 9 with you and seeing the connection that there was, it was all worth it. You leave like the best player of all time. It will never be the same to see barça without you.

Thank you for everything you have given and everything you are. Behind that competitive animal, there is a spectacular, humble, familiar and generous person. I wish you the best from my heart, Anto, Thiagui, Matu and Ciro. Surely you’ll be happy wherever you go. I love you."

Brugeravatar
SparetireDad
Indlæg: 397
Tilmeldt: man jul 14, 2014 9:04 am
Har takket: 28 gange
Blevet takket: 59 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af SparetireDad »

Hvorfor er PSG egentlig så forhadt af mange herinde - altså sådan velargumenteret hvorfor?

Brugeravatar
Norbit
Indlæg: 2776
Tilmeldt: fre maj 31, 2013 11:28 pm
Har takket: 176 gange
Blevet takket: 415 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af Norbit »

SparetireDad skrev:
tirs aug 10, 2021 2:47 pm
Hvorfor er PSG egentlig så forhadt af mange herinde - altså sådan velargumenteret hvorfor?
Fordi de har fucket med os på transfermarkedet de sidste rigtig mange år. De købte Neymar, de fucker med os i CL, præsidenten er fucked, han nævnte at hvis vi forsøgte at købe Veratti og fortsatte med at lokke ham til Barca, så ville han betale Messis frikøbsklausul. Han har bevist at penge kan rigtig rigtig meget i fodbold. Selv at få vores to største stjerner de seneste år. Han invisterede 220mio euro i Neymar og fik Messi med i købet. Han har vitterligt været en af årsagerne, sammen med Bartomeu, til at vores klub er endt hvor den er, især efter Neymar købet.

Derfor er de hadet. De har for mange forkerte penge..
Ray Hudson: "As in the jungle, there's only one King. A lion - a Lionel."

Blaugrana al vent
Indlæg: 520
Tilmeldt: ons maj 10, 2017 5:45 pm
Geografisk sted: Esé
Har takket: 8 gange
Blevet takket: 38 gange
Kontakt:

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af Blaugrana al vent »

Hvem viser Ligue 1?
Jeg bløder Blaugrana

FCBSOCI
Indlæg: 2448
Tilmeldt: søn mar 08, 2015 12:55 pm
Har takket: 1172 gange
Blevet takket: 508 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af FCBSOCI »

Nu kommer der et langt indlæg, så er I advaret. Som økonomiprofessor synes jeg naturligvis, at hele diskussionen af om Barca havde råd til at beholde Messi er uhyre interessant. Lad mig tilføje, at jeg ikke har læst Barca's seneste årsrapporter, så jeg forsøger bare rationelt at forholde mig til økonomien (ingen beregninger).

Tilsyneladende er problemet at den samlede løn i Barca er for høj i forhold til indtægterne (omsætningen). Det rejser allerede det første spørgsmål: Hvilken omsætning holdes lønningerne op imod? Sidste års omsætning? Gennemsnit for en årrække? Budgetteret omsætning? Eller noget helt fjerde?

Hvis lønnen sammenholdes med omsætningen i 2020, kan man argumentere for, at omsætningen var unormal lav pga. corona og derfor bør "normaliseres", som det kaldes regnskabsteknisk. Om det er sket ved jeg ikke.

Med hensyn til Messis afgang og betydningen for Barcas økonomi, er man nødt til at lave en "falde bort betragtning". Eksempelvis må man forholde sig til:

1. Hvor stor en del af sponsoraterne er afhængig af Messi (dvs. hvor meget forventes de at falde, når Messi tager til PSG).
2. Hvor meget falder salget af merchandising (trøjer mv.) med Messis afgang?
3. Hvor meget falder tilskuertallet, når Messi ikke er på holdkortet?

Det er næsten evident, at svarene på ovenstående spørgsmål må basere sig på en række skøn og forudsætninger, og derfor er forbundet med meget stor usikkerhed. Lad mig prøve at konkretisere:

Faldet i sponsorindtægter kan man nok få et bud på ved at spørge specialister i sponsoraftaler. Evt. kunne man spørge flere og tage gennemsnittet af deres bud, som et udtryk for forventet nedgang i sponsorindtægter (i mill. EURO).

Hvor stor en del af merchandising genererer Messi? Man kunne eksempelvis se på, hvor mange trøjer der sælges med hans navn på. Hvad vi bare ikke ved er, hvor mange der ikke ville købe merchandising, hvis Messi ikke var i klubben. Det er jo muligt, at mange af dem, der købte Messi trøjer ville have købt alligevel.

Fald i entreindtægterne kunne man forsøge at måle ved at se på tilskuertallet når Messi spille, contra når han ikke spiller. Her er man imidlertid nødt til at tage højde for, at en række forhold kan sløre billedet. Vejret på dagen, hvem modstanderen er osv. spiller ind. For at give mening skal man nok sammenligne tilskuertallet for de kampe, hvor Messi ikke spillede med tilskuertallet for de samme modstandere, men hvor Messi spillede.

Kort sagt: Det er forbundet med betydelig usikkerhed, hvad afgangen af Messi betyder for Barca's økonomi (i hvert fald hvis man ikke har adgang til interne regnskabsdata mv.).

Bellager det lange indlæg. Heldigvis lever vi i et frit land, så det er nemt at springe indlægget over, hvis man vil :clap: .

Ovenstående skal ses som et ydmygt indslag i den diskussion, der er foregået her på sitet omkring Barca's økonomi.

Visca el Barca!

Alias-A
Indlæg: 642
Tilmeldt: tors mar 20, 2008 10:21 pm
Geografisk sted: København
Har takket: 33 gange
Blevet takket: 73 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af Alias-A »

SparetireDad skrev:
tirs aug 10, 2021 2:47 pm
Hvorfor er PSG egentlig så forhadt af mange herinde - altså sådan velargumenteret hvorfor?
Som Barcafan er det jo ret simpelt:
De stjal Neymar og nu vores bedste og højst elskede spiller i historien.

Vi taler om en klub uden historie og værdier, som er drevet af arrogante stenrige sheiker og deres endeløse tank af oliepenge, som de kaster om sig overalt. En flok gribbe som tror man kan købe sig til storhed og succes.
93' Iniesta

Ba sai luo na
Indlæg: 287
Tilmeldt: søn jan 14, 2018 2:26 am
Har takket: 34 gange
Blevet takket: 45 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af Ba sai luo na »

Mon Messi og Neymar kan overtale Mbappe til at skifte til Barca næste sæson på en fri transfer. :|

thomas
Indlæg: 190
Tilmeldt: ons maj 08, 2019 10:00 pm
Har takket: 22 gange
Blevet takket: 45 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af thomas »

SparetireDad skrev:
tirs aug 10, 2021 2:47 pm
Hvorfor er PSG egentlig så forhadt af mange herinde - altså sådan velargumenteret hvorfor?
Hvis din pointe er, at pengene alligevel betyder alt i alle klubber har du selvfølgelig ret - pengene har ødelagt topfodbold, og det er næsten pinligt at være så tiltrukket af en sport med så groteske lønninger og transfer fees. MEN der er trods alt forskel - det er ucharmerende, ahistorisk og politisk betændt, når enkeltpersoner eller stater (som er det samme i flere tilfælde) køber klubber som trofæer de samtidig bruger til at renvaske deres image plettet af tortur, foragt for menneskerettigheder, slavehandel, kvindehad.

Jeg er samtidig på nippet til at modsige mig selv, når jeg næsten ønsker, at Laporta havde taget imod 'tilbuddet' fra CVC. Indrømmet, det havde været endnu en cementering af fodbolden som ren investeringsobjekt uden følelser. Men ud fra det vi ved, tyder det på, at det samtidig kunne have givet muligheden for at beholde Messi. Det havde umiddelbart bundet os til La Liga, men det havde kunnet løse sig, hvis der var kommet realiteter i ESL eller et lignende projekt.

Og lad mig endelig tilføje en note om Messis person, som jeg ikke synes så mange har kommenteret på. Jeg har altid opfattet ham som dybt sympatisk, på banen som uden for. Han har ladrig filmet, brokket sig unødigt, peget latterlige fingre, han har været fair og cool. Tænk lige på hvor få spillere, der viser den adfærd på banen - ikke mindst blandt stjernerne. Derudover er han straight forward, han siger tingene som de er, han foregiver intet og lyver ikke - jeg tror på ham, når han på pressmødet også selv fremhæver dette. Han er et geni, der samtidig er enormt almindelig og uprætentiøs. Jeg har kunnet lide ham for ikke at være den store taler, for ikke at være opstyltet og 'smart'. Et menneske, jeg har den største beundring for.
DERFOR har han også passet så godt til os, fordi vi er en klub med rødder, der vil bygge op, medlemmernes klub. Han er alt det som PSG ikke er. FUCK, hvor er det et dårligt match. Og FUCK, jeg må indrømme at jeg kommer til at se ham, når han spiller. Jeg kan slet ikke lade være, og jeg kæmper med et skrækkeligt håb om, at han fejler, og at PSG ikke vinder CL, selvom jeg under ham den syvende guldbold.
OG når jeg ser dem pille plakaterne ned, begynder jeg at tude. Det er simpelt hen for barsk - hvorfor denne ydmygelse af os alle sammen, lige i dag.
Senest rettet af thomas tirs aug 10, 2021 3:46 pm, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar
A$AP
Indlæg: 11632
Tilmeldt: fre sep 28, 2012 6:23 pm
Har takket: 137 gange
Blevet takket: 956 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af A$AP »

Ba sai luo na skrev:
tirs aug 10, 2021 3:05 pm
Mon Messi og Neymar kan overtale Mbappe til at skifte til Barca næste sæson på en fri transfer. :|
Hvorfor skulle de gøre det? Neymar specielt tror jeg ikke kunne være mere ligeglad, måske ville han endda anbefale Real Madrid for shit and giggles. Nu har de også Ramos, Keylor Navas, Di Maria og Hakimi på det hold.

Brugeravatar
SparetireDad
Indlæg: 397
Tilmeldt: man jul 14, 2014 9:04 am
Har takket: 28 gange
Blevet takket: 59 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af SparetireDad »

FCBSOCI skrev:
tirs aug 10, 2021 3:01 pm
Nu kommer der et langt indlæg, så er I advaret....
;) dine betragtninger har allerede været vendt af Brand Finance - og blev postet herinde forleden :)

https://brandfinance.com/press-releases ... rand-value

Ba sai luo na
Indlæg: 287
Tilmeldt: søn jan 14, 2018 2:26 am
Har takket: 34 gange
Blevet takket: 45 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af Ba sai luo na »

A$AP skrev:
tirs aug 10, 2021 3:25 pm
Ba sai luo na skrev:
tirs aug 10, 2021 3:05 pm
Mon Messi og Neymar kan overtale Mbappe til at skifte til Barca næste sæson på en fri transfer. :|
Hvorfor skulle de gøre det? Neymar specielt tror jeg ikke kunne være mere ligeglad, måske ville han endda anbefale Real Madrid for shit and giggles. Nu har de også Ramos, Keylor Navas, Di Maria og Hakimi på det hold.
Lyseslukker😊
Men fair nok - Havde ikke lige tænkt over der var et halvt Madrid hold i PSG truppen også.. ..

Brugeravatar
Dytrax
Indlæg: 6997
Tilmeldt: man dec 05, 2011 1:01 pm
Geografisk sted: Frederiksværk
Har takket: 1812 gange
Blevet takket: 1087 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af Dytrax »

OFFICIAL: Messi has joined PSG

Brugeravatar
A$AP
Indlæg: 11632
Tilmeldt: fre sep 28, 2012 6:23 pm
Har takket: 137 gange
Blevet takket: 956 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af A$AP »

All my homies hate PSG.

Brugeravatar
SIOUX
Indlæg: 1457
Tilmeldt: søn mar 11, 2018 5:33 pm
Har takket: 389 gange
Blevet takket: 195 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af SIOUX »


FCBSOCI
Indlæg: 2448
Tilmeldt: søn mar 08, 2015 12:55 pm
Har takket: 1172 gange
Blevet takket: 508 gange

Re: 10 - Lionel Andrés Messi

Indlæg af FCBSOCI »

Hvis Barcelona ikke er ramt af corona restriktioner har jeg forlænge siden bestemt at se Barca - Valencia og Barca - Real Madrid på Camp Nou, da disse kampe spilles inden for én uge. Det er da en fantastisk mulighed.

Alene tanken om at skulle overvære Messi genialiteter gør, at jeg hver gang glæder mig til at komme på stadion - uanset modstander, uanset årstid, uanset stilling i tabellen. Uanset hvad.

Men allerede nu kan jeg mærke, at jeg ikke har den samme barnlige glæde. Det er nærmest skræmmende, så meget Messi betyder for hele oplevelsen af at se Barca spille.

MEN, så må vi glæde os over fremtidens stjerner: Pedri, Ansu Fati m.fl. Og måske Griezmann træder i karakter. Og måske Depay og "Kun" (hvis han ikke er skadet) overrasker positivt. Spændende bliver det i hvert fald at følge Barca fremover...

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 8 gæster