FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Her kan man skrive om alt mellem himmel og jord

Redaktører: Guardiola, Wennerberg

Brugeravatar
Heartbreaker
Indlæg: 9573
Tilmeldt: søn mar 14, 2010 9:54 pm
Geografisk sted: Skivevej 27 lejlighed 3 9500 Hobro by Dk
Har takket: 132 gange
Blevet takket: 720 gange

FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af Heartbreaker »

FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona
Billede
Hej gutter.

I anledning af, at jeg skal til Barcelona i morgen, har jeg siddet og scrollet vores Tur til Barcelona og billetter i gennem. Jeg har nu tilladt mig at samle nogle af de guldkorn, der var et finde. Jeg tænker, dette indlæg kan bruges til at samle diverse anmeldelser af seværdigheder, spise- og drikkesteder & hoteller, som vi alle kan få gavn af, når vi besøger den skønne by. Hvis I har tilføjelser, så send mig endeligt en PB, så skal jeg tilføje dem til indlægget. Jeg vil, ved lejlighed prøve at tilføje links og billeder til alle stederne, men lige nu må I have mig undskyldt. Jeg skal drikke vin og pakke :glad:

Arkitektur og seværdigheder

Montserrat
Spoiler
Vis
Montjuïc er et lille bjerg, hvis fod starter ved udkanten af Barcelonas centrum. For gæster er Montjuïc interessant af flere grunde. For det første kommer du lidt op i højden og får en fantastisk udsigt over Barcelona.

Der er også mange seværdigheder på Montjuïc. Helt oppe på toppen ligger Montjuïc-fæstningen, der et populært udflugtsmål for lokale og en flot oplevelse for gæster i Barcelona. En stor del af de olympiske anlæg fra 1992 ligger også på Montjuïc.

For de kulturinteresserede er Cataloniens nationalmuseum, Museu Nacional d'Art de Catalunya, placeret oppe på Montjuïc; ligesom en række andre mindre museer. Også Poble Espanyol, hvor de forskellige spanske regioner er repræsenterede, er sjov at opleve.

Ved foden af Montjuïc ned mod Plaça Espanya ligger et stort udstillingsområde med et flot fontæne-, musik og fyrværkeri-show, kaldet pyromusical. Plaça Espanya er også en travlt område, der er godt forbundet med resten af byen.
Billede
La Rambla
Spoiler
Vis
Fodgængerboulevardens med de mange aviskiosker, blomsterbutikker og fuglehandlere er en fest for øjnene. En tur op og ned ad Ramblaen, der er den mest emblematiske gade i Barcelona, går nemlig ud på at se og blive set. Når du besøger Ramblaen på din ferie i Barcelona, kan du lade dig underholde af gadeskuespillere, hvis repertoire strækker sig fra imitationer af fodboldkunstneren Ronaldinho til en "levende statue" af Marilyn Monroe, der laver trutmund og kokette skørteløft, når du fodrer hende med en mønt.

Ramblaen i Barcelona, der oprindeligt var et flodleje, er i dag en brusende menneskeflod med fornøjelsessyge turister, travle Hugo Boss klædte forretningsfolk, ludere, lommetyve, excentriske ekshibitionister og helt almindelige husmødre på vej til Boqueria markedet. Ramblaen er et must for de fleste på en ferie i Barcelona.
Billede
La Boqueria
Spoiler
Vis
Stort marked beliggende på Ramblaen, hvor der blandt andet sælges frisk frugt, juice og kød. Er efterhånden blevet en af byen største turistattraktioner, men bestemt et besøg værd.
Billede
Casa Batlló (1904-1906)
Spoiler
Vis
Med konstruktionen af Casa Batlló nåede Gaudís karriere sit foreløbige højdepunkt. Med denne bygning kommer brugen af glaseret tegl og de bølgende bevægelser i strukturen for første gang til at dominere Gaudís arkitektur. Huset er bygget oven på en allerede eksisterende bygning, som Gaudí omformede og gav nyt liv og indeholder en lang række referencer til den catalanske kulturhistorie.
Billede
Casa Milá (1906-1910)
Spoiler
Vis
Den enorme hjørnebygning et stykke længere oppe ad Passeig de Gràcia, Casa Milà, er et andet af Gaudís mesterværker. Det blev bestilt af Batllós ven, Pere Milá i Camps. Gaudí designede møbler til bygningen og byggede et af Barcelonas mest særprægede bygningsværker, så særpræget at det virkede chokerende på folk i Gaudís samtid, der hurtigt døbte byggeriet la pedrera (stenbruddet). Datidens aviser bragte karikaturtegninger af bygningen, men i slutningen af 1980'erne fik bygningen den velfortjente anderkendelse, da den kom på UNESCO's Verdensarvsliste
Billede
Park Güell (1900-1914)
Spoiler
Vis
Er et af de mest populære af Gaudís projekter. Lokale og turister fra hele verden kommer til parken for at nyde Gaudís værk. Her er der mulighed for at se modernistisk arkitektur af Gaudí og hans lærlinge, men også slentre ad de snoede stier eller nyde udsigten over Barcelona og Middelhavet fra caféen på den centrale plads.
Billede
La Sagrada Familia (1883-nu)
Spoiler
Vis
La Sagrada Familia er vel Barcelonas kendteste bygningsværk. Gaudí brugte 43 år af sit liv på kirken, men man bygger stadig på den. Når La Sagrada Familia står færdig vil kirken have 18 tårne, der skal repræsentere de 12 apostle, de 4 evangelister, Jomfru Maria og Jesus. Jesus-tårnet, der vil blive rejst i kirkens centrum, kommer til at måle i alt 170 meter - de eksisterende tårne har en højde på 109 meter.
Billede
Barri Gótic
Spoiler
Vis
Gòtic er Barcelonas ældste bydel - og stadig i dag en af de vigtigste. Gòtic afgrænses på den ene side op mod Raval af den populære og berømte gågade La Rambla og på den anden side op mod Born af gaden Via Laietana. Gòtic munder ud mod havnefronten og lystbådehavnen og i den anden ende af kvarteret ligger Plaça de Catalunya.

Gòtic er hjemsted for både Barcelonas Rådhus (Ajuntament) og Cataloniens Regeringsbygning (Generalitat) - der ligger på Plaça Sant Jaume - og er dermed Spaniens vigtigste magtcentrum uden for Madrid. Samtidig har bydelen en masse små, nærmest labyrintiske gader, man slet ikke finder i Barcelonas mere velordnede og nyere bydele.
I Gòtic ligger seværdighederne tæt. Her er rester af bygninger helt tilbage fra Romertiden og mange velholdte huse fra middelalderen. Den udbredte gotiske arkitektur har også givet navn til kvarteret. Barcelonas katedral ligger i Gòtic, og det gør den hyggelige og flotte plads, Plaça Reial, også.
Billede
Raval
Spoiler
Vis
Raval ligger på den anden side af Rambla'en i forhold til Gòtic. Raval var tidligere mere berygtet end berømt, da der var en del kriminel aktivitet i området. Det er dog ikke længere tilfældet i nær samme omfang, da myndighederne har arbejdet målrettet med at gøre området sikkert at færdes i - men om natten skal man nu stadig passe på og tænke sig lidt om, når man bevæger sig rundt udenfor.

I Raval er der meget natteliv, mange små teatre, mange etniske restauranter og saloner med vandpiber. Her er også dyre natklubber og berømte Cabaret'er - for eksempel den noget eksklusive Sala Baghdad, der opfattes som en af de vigtigste klubber i verden inden for sin genre.

Barcelonas største og flotteste marked ligger også i Raval ud mod Rambla'en. La Boqueria er faktisk mere end et marked - det er en eksplosion af farver. En oplevelse og seværdighed der stimulerer alle sanserne på én gang. Er man til kunst og kultur ligger Barcelonas museum for moderne kunst, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, også i kvarteret.
Billede
Born
Spoiler
Vis
El Born ligger nordøst for gaden Via Laietana på den modsatte side af Gôtic og er et pænere mere velfriseret kvarter end Raval. El Born minder på mange måder en del om Gòtic, da der i begge bydele er mange ældre bygninger og hyggelige små, smalle gader - og faktisk er opdelingen mellem dem lidt kunstig.

El Born er også rig på kulturhistorie. Picasso-museet ligger i denne bydel, og førhen var el Born et populært område for kunstnere at bo og mødes i. Kvarteret bærer stadig præg af denne fortid, og der er en afslappet boheme-stemning mange steder med små hyggelige cafeer.

Ved el Born ligger også haverne Jardins de Fonseré i Mestre med zoologiske og geologiske samlinger. Bygningerne ved haverne er i sig selv flotte eksempler på modernistisk arkitektur. Også parken Parc de la Ciutadella er et besøg værd - her ligger både Cataloniens Parlament og Barcelonas Zoologiske Have.
Billede
Camp Nou
Spoiler
Vis
Camp Nou er et must-see. Hvis man har tænkt sig at besøge museet, er det en god idé at komme tidligt, da der er stor risiko for mange turister senere på dagen. Man kan samtidigt tage et smut i FCBotiga Megastore. Her er der rig mulighed for at købe en souvenir med hjem.
Billede
Spisesteder og barer

Tapas

Bilbao Berria
Spoiler
Vis
Jeg vil lige anbefale Bilbao Berria, hvor man får serveret pintxos, hvilket er den baskiske udgave af tapas. Det er kanon-lækkert og det fungerer rigtig godt på Bilbao Berria. Du sætter dig ned, bestiller drikkevarer og så henter du ellers selv de pintxos du vil have. Hver pintxos koster 1,65 €. De pinde der sidder i hver pintxos sætter du i en lille cylinder der er på bordet, og når du er færdig tæller tjeneren bare antallet af pinde. Det er let og så smager de fleste pintxos altså bare fantastisk godt. Det er dog bedst hvis man ikke er så mange. Optimalt hvis man kun er 2, men det kan også godt gå med 4 personer. 6 eller 8 er lidt svært at klare, for der er ikke så forfærdeligt mange borde. Jeg spiste dog frokost der både i søndags og i mandags og der fik vi bord lige med det samme.

Der er to forskellige Bilbao Berria's. Den ene ligger på Plaça Nova, altså pladsen foran katedralen, og den anden ligger nede af Carrer Argentería, hvilket er let at finde. Det er bare ud mod El Born inde fra Plaça Sant Jaume, hvor rådhuset ligger, og så skråt til højre når man er kommet over Via Laietana, således at man går ned mod Santa Maria del Mar. Der ligger også en Taller de Tapas på Carrer Argentería.
Colom
Spoiler
Vis
I mandags var jeg også et smut forbi en anden anbefalelsesværdig restaurant. Colom, hedder den. Den ligger på Carrer d'Esculleders, som er en sidevej til Ramblaen. Jeg fik en omgang Patatas Bravas (de bedste jeg til dato har fået), en omgang brød med tomat på, nogle Croquetas med skinke og en halv liter øl. Maden var helt kanon. Ikke at der var noget galt med Estrella'en, men det er der jo som regel ikke. Jeg ved at de også kører et tilbud med 3 tapas efter eget valg og en omgang paella til i alt 11 € per person, som der bliver talt ret varmt om på TripAdvisor.
La Bodegueta
Spoiler
Vis
Har nævnt den tidligere, men stedet fortjener klart en gentagelse. Jeg har været der seks gange, og alle gange har det været fuldstændig fantastisk! Maden er virkelig, virkelig lækker, tjenerne er venlige og stemingen på stedet er i top. Man kan både sidde udenfor på gaden, eller inde i den lille kælder-restaurant - begge steder er der hyggeligt! Prisen er måske lidt i den dyre ende, men det hænger sammen med beliggenheden på Rambla Catalunya.
El Jardi
Spoiler
Vis
Også et af de meget hyggelige steder. Beliggende inde i en have/gård ved nogle små gader inde ved Raval kvarteret. Jeg har før sagt det ligger ved det gamle hospital, men det gør det ikke. Det ligger derimod ved Biblioteca general de Catalunya og Escola Massana, og har derfor også lukket på helligdage etc.
Maden er toplækker og betjeningen er god. Både maden og vinen er i den grad anbefalelsesværdig, dette sted og La Bodegueta er et must-visit sted for mit vedkommende.
Mundial bar
Spoiler
Vis
Et lokalt og autentisk lille spisested midt i El Born. Her kommer de lokale og spiser deres tapas, som primært består af fisk i forskellige afskygninger. Menukortet tæller dog også de gængse klassikere som croquettes og pan con tomate. Priserne er meget fair, og båden vinen og øllet er godt! Der er ikke så mange siddepladser, så kom tidligt. Stedet lugter lidt af fisk/kød - dette vidner dog kun om de gode friske råvarer.
La Candela
Spoiler
Vis
Igen et lillebitte sted i hjertet af El Born. Her serveres de typiske catalanske tapas-retter og virkelig god vin til rigtig fair priser. Beliggenheden på den smukke Placa sant Pere retfærdiggør i sig selv besøget.

Hvis man har fået nok af den catalanske tapas skal man heller ikke snyde sig selv for at prøve pintxos - Baskerlandets udgave bestående af små pindemadder
Euskal Etxea
Spoiler
Vis
Der er selvbetjening ved baren, hvor man udvælger sine pintxos og efterfølgende betaler pr. pind. Vi var ikke de eneste turister der havde fundet frem til stedet(ligger lige i nærheden af Picasso-muséet), men maden var upåklagelig. Prisen var dog lidt høj, for 13 pinde og to øl kom vi af med omkring 250 kr, så hvis man er meget sulten skal man måske finde et andet sted at stille sulten.
Origen
Spoiler
Vis
Ligger ved kirken i Born-området til venstre for Ramblaen (næsen mod vandet). Det er en katalansk restaurant, der fokuserer på friske katalanske råvarer og retter fra egnsområdet. Rigtig lækker mad og billige priser. Det foreslås at man bestiller 2 retter, eller lidt tapas, da de ikke er så store.
Santagustina
Spoiler
Vis
Et lille hyggeligt sted i El Born, hvor de laver noget af de bedste tapas, jeg mindes at have fået. Deres patatas bravas er nok de bedste jeg hidtil har prøvet. Dertil har de et godt udvalg af vin, hvor jeg fik et godt og stort glas rødvin til maden for 3,5€. Kan varmt anbefales. Havde egentlig planer om at spise derinde i mandags, men der var lukket
La Tinaja
Spoiler
Vis
Et autentisk lille sted i El Born, hvor de serverer tapas der kan konkurrere, måske i virkeligheden endda slå, det jeg oplevede på Santagustina. Priserne er ganske rimelige - vi delte en hel flaske rødvin, der var ganske god, til 18€ - og maden er som sagt kanon. Man får endda selv lov til at lave lidt, da deres pa amb tomàquet serveres lidt alternativt. Man får således brød, et fed hvidløg og et par tomater og så kan man ellers selv sidde og gnubbe det ind i brødet. Det var egentlig meget fedt, for jeg vil gerne have mere hvidløg end de plejer at bruge.
Traditionel mad

Pla
Spoiler
Vis
Min hidtil bedste madoplevelse i Barcelona. Denne restaurant er en sand perle beliggende i El Born. Restauranten er utrolig hyggeligt indrettet med en god akustik, utrolig venlig og personlig betjening og mad i topklasse. Prisen er i den lidt dyrere ende, men det er virkeligt hver eneste krone hver. Restauranten har fået 4.8/5 på Google og 4.5/5 på Tripadvisor. Det anbefales at bestille bord, da der er pænt booket. Om tirsdagen spilles der live-musik.

Vi var tre inde og spise og bestilte alle tre forret og hovedret. Jeg fik foie gras til forret og dry aged sirlion steak til hovedret. Begge retter var virkeligt udsøgt. Restauranten gav os både en appetizer i form af en kold kartoffelsuppe og en dessert i form af hjemmelavet skumfidus og små chokoladekugler.
Den får 5/5 stjerner.

Restaurantens hjemmeside
7 Portes
Spoiler
Vis
Don't go there, just don't. Vi havde læst meget om restauranten, og den har en fin historie og gode anmeldelser, men vi blev slemt skuffet. Betjeningen var katastrofal og kvaliteten af maden matchede slet ikke deres priser. Da vi bestilte brød til bordet fik vi tre tørre brød, som ikke kunne være andet end lige taget op fra frost, det ville de havde 7,20 euro for. Jeg fik en 400g entrecote af kalv. Kødet var stegt flot, men var oversaltet og var egentligt ikke specielt mørt. Hvis man endeligt skal derind, så bestil deres Paella, den skulle vidst være meget god.
Jaime Beriestain
Spoiler
Vis
En hyggelig café beliggende tæt på metro stationen Diagonal. Et super valg, hvis man skal have en frokost efter en shoppetur op ad Passeig de Grácia. Maden er ganske udemærket og servicen er også fin. Jeg fik en traditionel burger med bacon og ost, men de havde også en med foie gras, som jeg desværre ikke nåede at smage. Menukortet er en blanding af traditionelle- og lokale retter. Lokalet er fint indrettet, hvor de høje sofaer lidt skærmer af for resten af restauranten, så man lidt for sin egen bås. Det anbefales, at man bestiller bord.
Bacoa
Spoiler
Vis
Kåret til Barcelonas bedste burgere - and i kid you not, den er god! Kæmpestor og lækkert grillet bøf, dejligt silkeblødt brød og forskelligt tilbehør der ikke kan sættes en finger på. Derudover er priserne virkelig gode - ligger mellem ca. 6€ - 8€ for burgere (250 gram eller 2x150 gram bøffer), 2€ for pommes og 2€ for øl/sodavand. Der er dog ikke mange siddepladser, og stedet er meget populært, så kom tidligt!
Bernies Diner
Spoiler
Vis
Hvis der er proppet med mennesker på Bacao, er Bernies Diner slet ikke et dårligt alternativ. En amerikansk inspireret diner, med alt hvad der hører sig til af onion rings, milkshakes osv. Hyggelig indretning og masser af lokale. Endnu et billigt sted som også kan bruges til at lindre tømmermænd.
La Taverna de Barcelona
Spoiler
Vis
Det ligger lige ud til Placa Catalunya overfor KFC og tiltrækker naturligvis masser af turister. Der er dog masser af plads og engelsktalende tjenere, så det er ikke et problem. De gør sig ikke godt i hverken tapas eller paella (eller andet spansk føde), så gå endelig LANGT uden om det på menukortet. Derimod serverer de en fuldkommen uovertruffen burger! Mange forskellige varianter og kæmpe portioner. Priserne er højere end Bacao - omkring 11-12 € pr. portion (incl. pommes frites).
Pizza Paco
Spoiler
Vis
Ud fra mine erfaringer gør Barcelona sig ikke SÅ godt i pizza. Der er dog et sted som laver en ganske hæderlig pizza med sprød bund og lækkert fyld, nemlig Paco Pizza, som serverer pizzaer af højere kvalitet end mange danske pizzariaer. Stedet ligger i Born kvarteret og når vejret tillader det (hvilket det næsten altid gør i Barcelona) så sæt dig udenfor og nyd pizzaen ved det lille hyggelige plads.
Mitsui
Spoiler
Vis
Japansk restaurant der ligger på Carrer de Aribau et lille stykke oppe. Det er kombineret sushi, mongolian barbeque og grill-buffet og det er ganske fantastisk. Alt du kan spise for 16 euro. Og det er god mad. Ikke sådan noget normalt slam-buffet som i Danmark. Tag de løse bukser på
La Hacienda
Spoiler
Vis
Mexicansk restaurant i El Born, hvis man lige trænger til noget andet end tapas - eller hvis man vil drikke en virkelig god omgang tequila eller frozen margarita. Fik en menu til 9.90€ - drikkevare inkluderet - til middag i mandags, med quesadillas til forret og enchilads til hovedret. Var virkelig godt taget prisen i betragtning. Derudover har de som sagt noget godt tequila, som jeg ellers plejer at hade. Fik en José Cuervo, som endda ikke engang bliver produceret mere.
Milk
Spoiler
Vis
Et lille sted gemt væk i Barri Gòtic, hvor jeg fik en virkelig god omgang brunch i fredags. Fik en vanvittig god omelet, med dertilhørende salat og kartofler. Kan godt anbefales hvis man vil forkæle sig selv med lækker brunch - men ellers er der selvfølgelig mange gode bagerier i området, hvor man kan købe en friskbagt croissant for 90 cent.
Foc
Spoiler
Vis
Jeg tror jeg har nævnt Foc før, men det er virkelig et fedt sted. Har aldrig prøvet at spise der - andet end deres nachos, som er virkelig, virkelig gode - men at dømme ud fra deres TripAdvisor side er deres mad præcis ligeså god som deres tequila slammer. Er virkelig vild med deres tequila slammer. Habanero infused tequila blandet med limonade. Man får virkelig et kick af det.
Iguazu
Spoiler
Vis
Argentinsk kød i Barceloneta! Mere behøver jeg nærmest ikke at sige! Det er virkelig et af de bedste steder jeg har spist i Barcelona. Priserne er super, super gode og deres kød er helt, helt suverænt! Jeg fik entreña (skirt steak) til 8 euro, og der var mere end rigeligt med kød. Jeg fik grillede grøntsager til, men man kan også få en enorm omgang pommes, ligesom man også kan vælge at få bagte kartofler, ris eller patatas a la crema. Til 8 euro kan man også få vacio (flank steak) eller churrasco og deres kylling er også fantastisk god! Jeg kan virkelig, virkelig anbefale at få frokost dernede en dag!
PS. På den anden side af gaden ligger La Malandrina, som er en uruguayansk restaurant der også skulle være rigtig god - den kan man sikkert også roligt gå ind på, hvis nu der ikke skulle være bord på Iguazu eller der er lukket. Da jeg spiste middagsmad på Iguazu var der dog kun to andre på hele restauranten.
Cocktailbar og clubs

Nevermind
Spoiler
Vis
En super cool bar som også gerne måtte ligge i Århus eller København. Det hele minder meget om Floss, bare uden al røgen. Personalet er ungt og hipt, og der bliver spillet god musik. Ligger inde i gadenettet i El born/det gotiske kvarter, og virker som et sted uden mange turister.
Sub Rosa Cocktailbar
Spoiler
Vis
Ligger tæt på "Nevermind" i de små gader bag Placa Real.
Lækkert lille sted med fed atmosfære, musik og stærke drinks.
Wifi kode: cocoloco
Manchester Bar
Spoiler
Vis
Er på trods af navnet ikke en engelsk pub med fulde briter. Cool sted med lidt flere mennesker, lidt højere musik og lidt flere turister end Nevermind. Her er plads til alle, men de fleste kunder er unge spaniere, studerende i alderen 20-30 år.
La Taverna de Barcelona
Spoiler
Vis
Er faktisk også en rigtig god sportsbar. De viser stort set alle kampe fra de vigtigste ligaer, Champions League mm. Der er mange fladskærme, øllet er godt og der er gratis popcorn! Klientelet er primært turister men også mange lokale som kommer for at se Barcas udekampe.
Paco Bar
Spoiler
Vis
Paco har ikke kun et pizzaria, men også en bar som ligger i bygningen overfor på den anden side at et hyggeligt lille torv. Stedet serverer en smule tapas fra et meget lille køkkenbord, men de fleste kommer på grund af de våde varer. Der bliver lavet gode cocktails, og så serveres der lækre, kolde San Miguel øl. Et hyggeligt sted hvor personalet er underholdende og de lokale stikker hovedet forbi. Her er klientelet ikke kun unge, men folk i næsten alle aldre.
Razzmatazz
Spoiler
Vis
Største diskotek i Barcelona. Og underligt nok, slet ikke turistet. Det ligger ude omkring Marinaen, rød metro linie. Det er et meget specielt sted, men en oplevelse. Det er nærmest en kæmpe hal, med 2-3 etager, men det er slet ikke gejlet op, som diverse Ibiza-diskoteker m.m. Meget speciel fusions-musik i bunden og ret vild house/elektro ovenpå. Trentemøller var der i øvrigt og spille nogle år siden.
Rubi Bar
Spoiler
Vis
Fedt sted i El Born, hvor de har et latterligt stort udvalg af gins - endda også nogle hjemmedestillerede, der dog som regel kun består af en eller to botanicals. Fik smagsprøver på en såkaldt 'Winter Gin' og en 'Seaweed and Alga Gin'. Det var spændende, men jeg er overbevist om at begge to er bedre, hvis man også tilsætter lidt tonic. Men stedet har en fed vibe og nogle flinke bartendere, der havde travlt med at gætte hvor alle folk i baren kom fra.
Creps al Born
Spoiler
Vis
En fantastisk lille cocktailbar beliggende i El Born kvarteret. Stedet er intimt og fyldt med glade mennesker. Der er en fantastisk atmosfære og bartenderne er utrolig dygtige, snaksalige og ikke mindst effektive. Jeg faldt nogle gange i staver over, hvordan de jonglerede rundt med flasker og glas. De spiller lækker musik og man går med garanti fra stedet med et godt humør. Vi nåede at besøge stedet tre gange - alle tre gange var oplevelsen til UG. (Jeg kan smide billeder og videoer op, hvis der er nogen, som vil se stedet nærmere an)

Hvis man sætter pris på en god cocktail og leder efter et sted at starte sin bytur, så er Creps al Born et must!
Billede
Marmalade
Spoiler
Vis
Det skulle være fantastisk atmosfære, mad og cocktails!
Lejligheder og hoteller

No 18 The Streets Apartments
Spoiler
Vis
Lejligheder renoveret i 2015 beliggende i det gotiske kvarter. Vores lejlighed var på omkring 30m2 med eget badeværelse og køkken, en enkelt- og en dobbeltseng. Der var gratis wi-fi og AC på værelserne. Hotellet lå to minutter fra ramblaen, 5-10 minutter fra havnen og 20 minutter fra stranden. Masser af liv i gaden, med massere af spisesteder, barer og små indkøbscentre.[/quote]
Senest rettet af Heartbreaker lør jan 09, 2016 10:58 pm, rettet i alt 8 gange.
Vi skal ikke have Fnat lus lopper knuper adis eller grises til af andre folk de skal og bare lade jeg være i fred og ro for eller døder de lige på stedet med et af min fætter Klaus S Jensen skydevåben det er ikke for sjov det er skam meget alvorlig mendt

FCBSOCI
Indlæg: 1736
Tilmeldt: søn mar 08, 2015 12:55 pm
Har takket: 822 gange
Blevet takket: 215 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af FCBSOCI »

@Heartbreaker
Tak for spændende input til alle der skal til Barcelona. Som det fremgår af dit indlæg har Barcelona utroligt meget at byde på. Jeg har selv været så heldig at bo i Barcelona i en kort periode. Rejser til Barcelona ca. hver tredje måned og har set alt det, du henviser til, og det kan alt sammen VARMT anbefales (har dog ikke set alle spisestederne). Til dig og alle jer andre der skal til Barcelona: Held og lykke og god tur. Vær dog opmærksom på, at det bliver en dyr fornøjelse, da I sikkert vil rejse til Barcelona igen, igen og igen.

En lille advarsel: I Barcelona har de dybe lommer, som man siger (læs: der er mange tyveknægte). Min familie er blevet bestjålet, det samme er min bedste ven og for mindre end to uger siden fik jeg stjålet min mobil i metroen, selvom jeg passer utroligt meget på. Det skal dog ikke tage glæden fra jer. BARCELONA ER EN FANTASTISK BY!!!

Brugeravatar
Flax_Generous
Indlæg: 4438
Tilmeldt: tors jun 14, 2007 4:46 am
Geografisk sted: København
Har takket: 602 gange
Blevet takket: 490 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af Flax_Generous »

Godt lavet.

Det irriterer mig lidt, at jeg ikke nåede Nevermind og Razzmatazz her for et par uger siden - men det må så blive næste gang, for jeg vil til Barcelona igen meget snart.

Brugeravatar
Heartbreaker
Indlæg: 9573
Tilmeldt: søn mar 14, 2010 9:54 pm
Geografisk sted: Skivevej 27 lejlighed 3 9500 Hobro by Dk
Har takket: 132 gange
Blevet takket: 720 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af Heartbreaker »

Jeg er i skrivende stund i Barcelona. Vi landede i går og fik drukket os godt fulde med vores naboer, som er tre svenske flicka på 20 år.

I dag har dagen stået på indkøb i La Boqueria og en tur på stranden. Her til aften var vi på La Gavina at spise. Jeg fik en lækker stor bøf med foie gras og chili. Mine to venner fik Paella og Tun. Stedet kan sagtens anbefales. God service og maden var velsmagende. Det ligger lige ned til havnen, så der er godt proppet med turister og priserne er nok lidt i vejret i forhold til andre steder, men vi var alle tilfredse.

Billede
Vi skal ikke have Fnat lus lopper knuper adis eller grises til af andre folk de skal og bare lade jeg være i fred og ro for eller døder de lige på stedet med et af min fætter Klaus S Jensen skydevåben det er ikke for sjov det er skam meget alvorlig mendt

Brugeravatar
Heartbreaker
Indlæg: 9573
Tilmeldt: søn mar 14, 2010 9:54 pm
Geografisk sted: Skivevej 27 lejlighed 3 9500 Hobro by Dk
Har takket: 132 gange
Blevet takket: 720 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af Heartbreaker »

Så kom jeg hjem fra en dejlig tur til Barcelona, så her kommer lidt anmeldelser (billederne må vente, da jeg mistede min mobil i en taxa på vej til lufthavnen).

Pla
Min hidtil bedste madoplevelse i Barcelona. Denne restaurant er en sand perle beliggende i El Born. Restauranten er utrolig hyggeligt indrettet med en god akustik, utrolig venlig og personlig betjening og mad i topklasse. Prisen er i den lidt dyrere ende, men det er virkeligt hver eneste krone hver. Restauranten har fået 4.8/5 på Google og 4.5/5 på Tripadvisor. Det anbefales at bestille bord, da der er pænt booket. Om tirsdagen spilles der live-musik.

Vi var tre inde og spise og bestilte alle tre forret og hovedret. Jeg fik foie gras til forret og dry aged sirlion steak til hovedret. Begge retter var virkeligt udsøgt. Restauranten gav os både en appetizer i form af en kold kartoffelsuppe og en dessert i form af hjemmelavet skumfidus og små chokoladekugler.
Den får 5/5 stjerner.

Restaurantens hjemmeside

Jaime Beriestain
En hyggelig café beliggende tæt på metro stationen Diagonal. Et super valg, hvis man skal have en frokost efter en shoppetur op ad Passeig de Grácia. Maden er ganske udemærket og servicen er også fin. Jeg fik en traditionel burger med bacon og ost, men de havde også en med foie gras, som jeg desværre ikke nåede at smage. Menukortet er en blanding af traditionelle- og lokale retter. Lokalet er fint indrettet, hvor de høje sofaer lidt skærmer af for resten af restauranten, så man lidt for sin egen bås. Det anbefales, at man bestiller bord.

7 Portes
Don't go there, just don't. Vi havde læst meget om restauranten, og den har en fin historie og gode anmeldelser, men vi blev slemt skuffet. Betjeningen var katastrofal og kvaliteten af maden matchede slet ikke deres priser. Da vi bestilte brød til bordet fik vi tre tørre brød, som ikke kunne være andet end lige taget op fra frost, det ville de havde 7,20 euro for. Jeg fik en 400g entrecote af kalv. Kødet var stegt flot, men var oversaltet og var egentligt ikke specielt mørt. Hvis man endeligt skal derind, så bestil deres Paella, den skulle vidst være meget god.

No 18 The Streets Apartments
Lejligheder renoveret i 2015 beliggende i det gotiske kvarter. Vores lejlighed var på omkring 30m2 med eget badeværelse og køkken, en enkelt- og en dobbeltseng. Der var gratis wi-fi og AC på værelserne. Hotellet lå to minutter fra ramblaen, 5-10 minutter fra havnen og 20 minutter fra stranden. Masser af liv i gaden, med massere af spisesteder, barer og små indkøbscentre.
Vi skal ikke have Fnat lus lopper knuper adis eller grises til af andre folk de skal og bare lade jeg være i fred og ro for eller døder de lige på stedet med et af min fætter Klaus S Jensen skydevåben det er ikke for sjov det er skam meget alvorlig mendt

PuyolErGud
Indlæg: 8392
Tilmeldt: lør okt 27, 2012 10:26 pm
Geografisk sted: Ishøj
Har takket: 489 gange
Blevet takket: 354 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af PuyolErGud »

Nå, tænkte at det var på tide der lige kom lidt gang i denne her igen, eftersom der sikkert er en del af os, der snart til ned til denne herlige by. Nu er der blevet anbefalet en del restauranter, så lad os da bare fortsætte i dette spor. Da jeg var i Barcelona sidste forår spiste jeg det samme sted 2 aftener i træk, da jeg simpelthen ikke kun kunne nøjes med én ting på menuen.

http://brown33.com/en/

Nå, er ikke helt så ferm til det der link noget, men restauranten hedder Brown 33, og ligger på Passeig de Gracia, 33. Jeg kan se at anmeldelserne på Google ikke er i top, men de to gange jeg var der, var det upåklageligt. Det er italiensk inspireret med råvarer fra hele middelhavet. Deres Pizza med Ost er virkelig god!

Billede

Fik også en omgang spaghetti carbonara som var ekstrem god, og en rigtig fin portion. Priserne var omkring de 12-17 euro for de fleste ting, og selvom det måske er i den lidt højere ende i Barcelona synes jeg det var det værd. Selve restauranten er belagt med trægulve, og hvis man sidder gode har man udsigt til Passeig de Gracia i mens. Drikkevarerne var lidt dyre, men deres juice var god.

emo
Indlæg: 17031
Tilmeldt: fre sep 23, 2005 2:12 pm
Geografisk sted: Fyn/Odense
Har takket: 339 gange
Blevet takket: 725 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af emo »

Hvor lander Norwegian i Barca og hvad er nemmest at gøre for at komme ind til byen? Taxa eller busser?
Allez...

PuyolErGud
Indlæg: 8392
Tilmeldt: lør okt 27, 2012 10:26 pm
Geografisk sted: Ishøj
Har takket: 489 gange
Blevet takket: 354 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af PuyolErGud »

emo skrev:Hvor lander Norwegian i Barca og hvad er nemmest at gøre for at komme ind til byen? Taxa eller busser?
Terminal 2 vist. Hvis jeg husker rigtigt. Jeg ankom om sent på aftenen og tog bussen til et yderområde, hvor jeg skulle bo, men alt afhængigt af hvor man skal bo kan man tage toget til Sants Estacio, og så metroen videre derfra. Eller så selvfølgelig Taxa.

JonasV
Indlæg: 11345
Tilmeldt: man jan 12, 2009 1:06 pm
Geografisk sted: Lige ved og næsten
Har takket: 1366 gange
Blevet takket: 1812 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af JonasV »

Der kører også lufthavnsbusser fra El Prat til Pl. Catalunya. Det plejer jeg at benytte mig af, både ud og hjem.

Blaugrana92
Indlæg: 18524
Tilmeldt: tors jan 25, 2007 9:50 pm
Har takket: 1274 gange
Blevet takket: 1763 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af Blaugrana92 »

Der kører også busser fra Girona til Estació del Nord. Det er fuldstændig ligegyldigt for dig, men det er altså rigtigt nok alligevel. Der går også tog fra Århus til Grenaa.

emo
Indlæg: 17031
Tilmeldt: fre sep 23, 2005 2:12 pm
Geografisk sted: Fyn/Odense
Har takket: 339 gange
Blevet takket: 725 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af emo »

Tænkte mest på hvilken af de to lufthavne den landede. Men kan jeg ikke hitte ud af bus er det taxa. Bor tæt på Ramblaen så mon ikke nogen kan finde.
Allez...

Skydefinten
Indlæg: 8941
Tilmeldt: man aug 31, 2009 7:03 pm
Geografisk sted: Frederiksberg
Har takket: 1752 gange
Blevet takket: 1029 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af Skydefinten »

Gav ikke meget for en taxa sidst til centrum fra El Prat. Det kostede det samme som de fire busbilletter, som vi skulle have.
Take away his goals, you’re left with his assists. Take away his assists, you’re left with his dribbles. Take away his dribbles, and you’re left with his key passes.. And most of the time, you get all of it together in 90 minutes. Lionel Messi.

Brombi
Indlæg: 12448
Tilmeldt: søn sep 24, 2006 2:00 am
Har takket: 13 gange
Blevet takket: 28 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af Brombi »

Plejer altid at tage taxa. Måske lidt dyrt i forhold til bus, ca 40 euro hvis jeg husker korrekt, men det er bare rart efter en flyvetur og det er så let.

Blaugrana92
Indlæg: 18524
Tilmeldt: tors jan 25, 2007 9:50 pm
Har takket: 1274 gange
Blevet takket: 1763 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af Blaugrana92 »

Skydefinten skrev:Gav ikke meget for en taxa sidst til centrum fra El Prat. Det kostede det samme som de fire busbilletter, som vi skulle have.
Så hvis man kun er to afsted, så er den bedste plan måske i virkeligheden, at finde to andre tilfældige at dele en taxi med? Ja, det må jo være sådan at det så er så. Ja.

Skydefinten
Indlæg: 8941
Tilmeldt: man aug 31, 2009 7:03 pm
Geografisk sted: Frederiksberg
Har takket: 1752 gange
Blevet takket: 1029 gange

Re: FCBARCELONA.DKs: Turen går til Barcelona

Indlæg af Skydefinten »

Nu twister jeg den endnu mere...forrige tur bookede jeg en privat shuttle, hvor jeg blev hentet af en dejligt Mercer med chauffør til 40 euro. Det er altså også billigt. Det var løksus! Og tæt på en taxipris.
Take away his goals, you’re left with his assists. Take away his assists, you’re left with his dribbles. Take away his dribbles, and you’re left with his key passes.. And most of the time, you get all of it together in 90 minutes. Lionel Messi.

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 0 gæster