Cykling

Anden sport uden forbindelse til Barca

Redaktører: Guardiola, Wennerberg

klogfyr
Indlæg: 2370
Tilmeldt: tirs okt 10, 2006 7:58 pm
Geografisk sted: Holbæk
Har takket: 97 gange
Blevet takket: 221 gange

Sv: Cykling

Indlæg af klogfyr »

Team superdoping wins again. Meget godt gået af porte at sætte et så hårdt tempo op af bjerget så de andre falder af og så alligevel have kræfter til at sætte dem der var tilbage.

Sendt fra min GT-N7105 med Tapatalk2

Brugeravatar
Daluigi
Indlæg: 6713
Tilmeldt: lør sep 02, 2006 9:33 pm
Geografisk sted: Galten
Har takket: 123 gange
Blevet takket: 741 gange

Re: Cykling

Indlæg af Daluigi »

Hvor mange har de fået afsløret indtil videre?..
Forumlegende

Blaugrana92
Indlæg: 18524
Tilmeldt: tors jan 25, 2007 9:50 pm
Har takket: 1274 gange
Blevet takket: 1763 gange

Cykling

Indlæg af Blaugrana92 »

Daluigi skrev:Hvor mange har de fået afsløret indtil videre?..
Hvor mange fik US Postal snuppet? Lighederne mellem netop US Postal og Team Sky er jo slående. Hvordan er middelmådige ryttere som Froome og Porte blevet så dominerende at de bare lige sådan kan sætte en mand som Contador på Tour'ens allerførste bjergetape. 'Andre træningsmetoder' min bare ...

emo
Indlæg: 17031
Tilmeldt: fre sep 23, 2005 2:12 pm
Geografisk sted: Fyn/Odense
Har takket: 339 gange
Blevet takket: 725 gange

Sv: Cykling

Indlæg af emo »

http://www.sportsscientists.com/2013/07 ... t.html?m=1

Gad da godt se hvor meget mere han trådte i forhold til Contador i dag. Synes at alt burde offentliggøres, ala F1. Gerne også nogle udvalgte samtaler de foretager fra bilen og ud til rytteren, men også omvendt, igen ala F1.
Allez...

Brugeravatar
Flax_Generous
Indlæg: 4438
Tilmeldt: tors jun 14, 2007 4:46 am
Geografisk sted: København
Har takket: 602 gange
Blevet takket: 490 gange

Re: Cykling

Indlæg af Flax_Generous »

Contador ender jo med at være over fem minutter efter Froome inden Ventoux og over seks-syv minutter når de rammer Alperne til sidst. Så er det jo næsten nytteløst at angribe. Ligesom det var nytteløst at angribe Armstrong. Stort set ingen spænding tilbage. Jo, måske i kampen mod Porte om andenpladsen.
Senest rettet af Flax_Generous lør jul 06, 2013 5:18 pm, rettet i alt 1 gang.

Brombi
Indlæg: 12448
Tilmeldt: søn sep 24, 2006 2:00 am
Har takket: 13 gange
Blevet takket: 28 gange

Cykling

Indlæg af Brombi »

Gør nu bare doping lovligt!

Brugeravatar
Culé
Indlæg: 1319
Tilmeldt: ons mar 07, 2012 7:38 pm
Geografisk sted: København
Har takket: 3 gange
Blevet takket: 35 gange
Kontakt:

Re: Cykling

Indlæg af Culé »

Flax_Generous skrev:De kører i Pyrenæerne, tæt på Andorra og Katalonien.

Og hvor er det kedeligt, at US Postal dominerer igen i år.
Vidste godt at de kørte i Pyrenæerne, undrede mig bare over at der var så mange Senyera flag når det plejer at være de baskiske, men det må jo så være fordi at de kører tæt på/i Andorra som jeg jo har forstået er det eneste selvstændige land hvor catalansk er hovedsproget.

Brugeravatar
Culé
Indlæg: 1319
Tilmeldt: ons mar 07, 2012 7:38 pm
Geografisk sted: København
Har takket: 3 gange
Blevet takket: 35 gange
Kontakt:

Re: Cykling

Indlæg af Culé »

Ham fra "Veloropa" siger i hvert fald at der er grund til at være mistænkelig da Froome kører det sidste bjerg et minut hurtigere end man kunne forvente af de bedste...

emo
Indlæg: 17031
Tilmeldt: fre sep 23, 2005 2:12 pm
Geografisk sted: Fyn/Odense
Har takket: 339 gange
Blevet takket: 725 gange

Sv: Cykling

Indlæg af emo »

Han kørte den tredje hurtigste tid, og der var vidst også modvind.

Ham her kommer med en masse tal, for de interesserede. https://mobile.twitter.com/ammattipyoraily
Allez...

JonasV
Indlæg: 11345
Tilmeldt: man jan 12, 2009 1:06 pm
Geografisk sted: Lige ved og næsten
Har takket: 1366 gange
Blevet takket: 1812 gange

Cykling

Indlæg af JonasV »

Niki Østergaard taler simpelthen så bøvet.

Parla
Indlæg: 588
Tilmeldt: tors apr 21, 2011 3:26 pm
Har takket: 10 gange
Blevet takket: 42 gange

Re: Cykling

Indlæg af Parla »

JonasV skrev:Niki Østergaard taler simpelthen så bøvet.
Det har han altid gjort, kørte selv da jeg var ung og jeg har samme årgang som ham. Han var bare en af de ryttere der gad at træne :P

Det er faktisk sjovt nu hvor vi taler om doping, dengang jeg kørte (som 12-13 årig) var det ulovligt at indtage koffein drikke inden løb, så meget var klubberne imod det.

# 23
Indlæg: 2779
Tilmeldt: tors apr 08, 2010 5:23 pm
Geografisk sted: Old Trafford
Har takket: 30 gange
Blevet takket: 86 gange

Re: Cykling

Indlæg af # 23 »

Enhver dopingmyndighed skal seriøst smadre det Sky hold der. At Porte kan trække alt læset for Froome og stadig voldtage de andre til sidst uden at trække så meget som en ansigtsmine, er umenneskeligt alarmerende.
Den største nogensinde? Ronaldinho <3 El magico!

Kubala
Indlæg: 9257
Tilmeldt: fre apr 13, 2012 12:11 am
Har takket: 86 gange
Blevet takket: 286 gange

Re: Cykling

Indlæg af Kubala »

De danske medier har ødelagt alt for Riis. Doping skulle lovliggøres i cykelsporten. Tror man seriøst at det ville hjælpe sporten, hvis Riis indrømmede? Selv anti-doping organisationer er korrupte, samt arrangørerne af de forskellige Pro Tour. UCI og hele molevitten. Froome og Porte, come on. Det er jo hel til grin det her.Jeg har boykottet cykelsporten. Det eneste grund til at jeg snakkede om, at man burde fokusere på doping i fodbold også, var pga. at man kun udelukkende fokuserede på det i cykelsporten, men ikke i fodbold, hvilket jeg synes, er så hyklerisk, som det kan blive.

Blaugrana92
Indlæg: 18524
Tilmeldt: tors jan 25, 2007 9:50 pm
Har takket: 1274 gange
Blevet takket: 1763 gange

Re: Cykling

Indlæg af Blaugrana92 »

Nej, nej, nej og atter nej. Løsningen skal aldrig nogensinde være at legalisere doping. Det ville helt reelt betyde, at man tvang unge mennesker og børn, der dyrker sporten med stor passion og glæde, til at stifte bekendtskab med stoffer der potentielt kan forkorte deres liv med en frygtelig masse år. Ville nogen forælder så nogensinde have lyst til at sende sit barn hen i en cykelklub? At legalisere doping ville faktisk være det dummeste træk overhovedet. Det ville selvfølgelig betyde at alle de folk der var villige til at risikere et markant kortere liv, og ikke havde noget imod at fylde kroppen med 650 forskellige præparater, ville køre cykelløb i fantastiske fantomtider, men hvor er charmen lige i det? Charmen består i dag i ryttere som Nairo Quintana og Kévin Reza. Solstrålehistorier om folk fra trange kår, der får et helt nyt liv gennem cykelsporten. Skal vi fjerne enhver mulighed for lignende historier i fremtiden, ved at give rige kinesere og oliesheikher mulighed for at fylde 9 ryttere med de fineste dopingpræparater, bare for at få den hurtigste og den mest vanvittige oplevelse? Nej tak. Så vil jeg hellere være cykelsporten helt foruden.

Brugeravatar
Flax_Generous
Indlæg: 4438
Tilmeldt: tors jun 14, 2007 4:46 am
Geografisk sted: København
Har takket: 602 gange
Blevet takket: 490 gange

Re: Cykling

Indlæg af Flax_Generous »

Der har altid været doping i cykelsporten. Lige fra de allerførste store banecykelløb i 1890'erne, der kunne vare flere dage, blev der brugt doping. Koffein, kokain og stryknin (det kan man ganske let dø af, ja) blev hældt i den kuldsorte kaffe. Alkohol blev drukket i heftige mængder og nitroglycerin blev brugt, når blodkarrene skulle udvises, så blodforsyningen kunne forøges. Der blev også brugt doping i det allerførste Tour de France. Dengang var det primært alkohol og æter, der angiveligt sløvede sanserne og fik smerterne til at forsvinde, som var de foretrukne midler. Dopingen var faktisk så udbredt og alment accepteret, at løbsarrangørerne i 1930'erne blev nødt til at minde rytterne om, at de selv skulle finansiere deres doping.

Det var først efter Enemark Jensen og Simpsons dødfald i midten af 60'erne, at doping blev gjort ulovligt og man indførte dopingtests. Det fik naturligvis rytterne til at protestere og strejke, da de mente, at det var deres ret at tage doping. Man kører ikke Tour de France alene på mineralvand, som Anquetil sagde. Derfor stoppede rytterne heller ikke med at dope sig. I praksis var dopingtestene også ekstremt lemfældige og lette at omgås, og det var reelt først i slutningen af 90'erne, at man begyndte at jagte rytterne.

Cykelsportens lange historie er altså gennemsyret af doping. Legender som Pelissier, Coppi, Gaul, Anquetil, Merckx, Thevenet, Vlaeminck, Zoetemelk, Maertens, Moser, Hinault, Delgado og Fignon har alle indrømmet brug af doping, blevet snuppet i en dopingtest eller udeblevet fra en dopingtest for ikke at blive testet positiv. Deres konkurrenter har med garanti også været dopet. Ligesom alle 90'erne og 00'ernes topryttere var det. Det er de hårde facts om cykelsportens historie. Og derfor er det også nødvendigt at slå lidt koldt vand i blodet (sammen med alle de andre præparater), når talen falder på doping. Mediehysteriet og den evige forargelse, der kendetegner de fleste debatter om doping, er historieløs voldtægt af sportsgrenen. Først når dette anerkendes, kan man få en nuanceret og fornuftig debat om doping i cykelsporten.

Min holdning i en mere besindig debat er, at det bør være op til løbsarrangører og ryttere at fastlægge reglerne. Det er svært at vide, hvad de reelt mener i dag, men tidligere har den interne orden i sporten uden tvivl accepteret brugen af doping. Det er kun det seneste årtis massive krigsførelse, der har tvunget dem til at benægte det udadtil. Hvis denne orden stadig lever, så vil jeg ikke have noget imod en legalisering af doping.

Så længe det bare ikke er op til pressens heksejægere og WADA's historieløse politikere, for tiden folk som den irske transportminister, Botswanas sportsminister, chefkonsulenten i den amerikanske Office of National Drug Control Policy og den saudi-arabiske antidopingkomité, at fastlægge reglerne. Faren ved at lade sådanne folk styre showet er nemlig, at de gør doping til at spørgsmål om sundhed fremfor et spørgsmål om fair konkurrence.

Blau, du falder desværre lige præcis i denne grøft, når du skriver følgende:
Blaugrana92 skrev:Det ville helt reelt betyde, at man tvang unge mennesker og børn, der dyrker sporten med stor passion og glæde, til at stifte bekendtskab med stoffer der potentielt kan forkorte deres liv med en frygtelig masse år. Ville nogen forælder så nogensinde have lyst til at sende sit barn hen i en cykelklub?
Professionel landevejscykling er en ekstrem sportsgren. Det er jo i virkeligheden derfor vi beundrer sportens udøvere. Bjergnedkørsler og massespurter er eksempelvis tusinde gange farligere end doping. Det er ikke lang tid siden en ung juniorrytter døde på en nedkørsel. Så hvis du er bekymret for dit barns ve og vel, er fodbold nok et bedre valg - cykling er i hvert fald noget nær det værste.

Derudover behøver man jo ikke nødvendigvis at kaste sig ud i doping bare fordi man kører i en cykelklub. Man kan jo også godt spille guitar med vennerne fra fritidshjemmet uden det nødvendigvis medfører, at man begynder at skyde heroin som en anden Hendrix eller Cobain. Der er jo ingen, der tvinges til at blive professionel cykelrytter, og hvis man endelig bliver professionel cykelrytter, så er der jo heller ingen, der rent faktisk tvinger én til at dope sig. Det er voksne mennesker, der træffer frie valg.
Blaugrana92 skrev:Charmen består i dag i ryttere som Nairo Quintana og Kévin Reza. Solstrålehistorier om folk fra trange kår, der får et helt nyt liv gennem cykelsporten. Skal vi fjerne enhver mulighed for lignende historier i fremtiden, ved at give rige kinesere og oliesheikher mulighed for at fylde 9 ryttere med de fineste dopingpræparater, bare for at få den hurtigste og den mest vanvittige oplevelse? Nej tak. Så vil jeg hellere være cykelsporten helt foruden.
Der er ingen, der ved, hvordan en hel eller stykvis legalisering af doping vil fungere, men til gengæld ved vi, at godt og vel alle hundrede Tour de France-udgaver har været fyldt med dopede vindere og tabere. Hvis du ikke kan se charmen i de udgaver, så skal du måske rigtig nok finde en anden sportsgren at følge.

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 0 gæster