Side 87 af 98

Re: Mad

: tirs mar 10, 2015 5:35 pm
af Heartbreaker
Ja, at forberede maden til et par dage og smide det i opbevaringsbokse. Det er ikke så længe siden, jeg begyndte på det. Det passer rigtig godt ind i min hverdag, da jeg oftest har meget travlt og har tit stået og lavet aftensmad ved 22 tiden. Det giver en del mere tid i hverdagen, og man kan hurtigt snuppe sig en boks med på farten og få noget at spise. På den måde har jeg også en god idé om, hvor meget jeg indtager dagligt og hvordan energifordelingen er.

Re: Mad

: tirs mar 10, 2015 6:27 pm
af Bager
Ahh, på den måde. Så er en gryderet oplagt; Chili con Carne, boeuf bourgignon, boeuf stroganoff eller chicken korma er for mig de retter som trykker lige der hvor det er dejligt.

Re: Mad

: tirs mar 10, 2015 7:10 pm
af emo
Alle former for dolmer!

Re: Mad

: tirs mar 10, 2015 11:41 pm
af Heartbreaker
Jeg går stadig og prøver på at finde den perfekte opskrift på chicken tikka masala eller chicken korma. Classic Indian i Odense laver noget, som går lige ned og kilder, der hvor det er dejligt. Jeg ville betale mange penge for den opskrift.

Re: Mad

: ons mar 11, 2015 5:16 am
af Bager
Korma kylling/lam (4 pers):
2 tsk paprika, 2 tsk stødt koriander, 1 tsk stødt chili, 3 tsk gurkemeje, 1 tsk garam masala, 1 tsk kanel/kanelstang, 6 tsk grønne kardemommefrø, 3 nelliker, 1 tsk spidskommen, 1 spsk tørrede rosenblade, 1 tsk salt, 1/2 tsk peber, 1 kg kyllinge-/lammekød, 2,5 dl youghurt naturel, 1+2 løg, 1+2 hvidløgsfed, 1+2,5cm frisk ingefær, 2 dl mosede tomater, 1 laurbærblad, 100g usaltede cashewnødder/smuttede mandler, 1 spsk hvide birkes, 2 dl fløde, en lille håndfuld friskhakket koriander.

Afsæt 2-12 timer. Bland alle krydderierne, stød det i en mortér, rist kortvarigt på en pande og kom det i en stor skål. Tilføj afpudset kød skåret i mundrette stykker samt yoghurt, ét finhakket løg, ét presset hvidløg og 1 cm revet ingefær. Sæt folie på og stil på køl i mindst et par timer. Gerne natten over. Hak løg og karamelisér det i olie i 15 min. Pres hvidløg og riv ingefær imens, kom det ved løget og sautér yderligere 10 minutter uden det bruner. Blend blandingen groft i en blender sammen med 1 dl vand. Brun det marinerede kød uden marinade i en stor gryde. Tilføj den overskydende marinade, løgblandingen, de mosede tomater og laurbærbladet. Lad det simre en time hvis kyllingekød/et par timer hvis lammekød. Imens blendes cashewnødder/smuttede mandler, hvide birkes og 1 dl vand. Tag laurbærbladet væk, tilføj nøddeblandingen og fløde efter gryden har simret. Serveres med frisk koriander, evt et par klatter smør, chutney samt chapati eller ris.

Re: Mad

: ons mar 11, 2015 9:52 am
af Heartbreaker
Lyder lækkert. Er den cremet?

Re: Mad

: ons mar 11, 2015 11:56 am
af Bager
Min var ret cremet efter jeg brugte nødderne...

Re: Mad

: tors apr 09, 2015 9:13 pm
af Brombi
Fuck mig KöD kan finde ud af at lave mad, det var sgu lækkert.

Re: Mad

: tors apr 09, 2015 9:24 pm
af Blaugrana92
Apropos kød, så fik jeg et par bison steaks til aften i går. Det var virkelig, virkelig, virkelig godt. Virkelig saftigt og mørt kød, med utrolig meget smag, selv om den fik lige lidt mere end det var meningen. Kartoffelskiver og chili aioli til. Det var en fest.

Billede

Re: Mad

: tors apr 09, 2015 9:28 pm
af Brombi
Jah den bøf kunne godt lige have fået lidt mindre, men det ser godt nok lækkert ud!

Re: Mad

: tors apr 09, 2015 9:35 pm
af Blaugrana92
Det var sgu også fordi at kampen kørte i baggrunden, og de var cirka færdige samtidige med at Suárez scorede sit mål, så jeg gik lidt i panik, for jeg ville jo ikke gå glip af målet, men ville heller ikke have at bøfferne fik alt for meget. Fuck you, Suárez. Du gav mine steaks for meget! :sad:

Men, som sagt. De var stadig vanvittigt gode, saftige og møre. So, I guess ... no regrets?

Billede

:D

Re: Mad

: tirs apr 21, 2015 7:13 pm
af Brombi
Meatza, wow det burde jeg spise noget mere!

Re: Mad

: ons apr 22, 2015 6:28 pm
af Brombi
har kommet 2 habaneroer i min chili con carne. fuck.

Re: Mad

: ons apr 22, 2015 6:44 pm
af kklaus
Der skal der også mindst to i :smile:
I øvrigt kan jeg anbefale at bruge flere forskellige slags chili.

Re: Mad

: ons apr 22, 2015 7:29 pm
af Brombi
kklaus skrev:Der skal der også mindst to i :smile:
I øvrigt kan jeg anbefale at bruge flere forskellige slags chili.
hvaa satan, en jyde der spiser/kender andet end salt og peber? :D