Mad

Her kan man skrive om alt mellem himmel og jord

Redaktører: Guardiola, Wennerberg

Blaugrana92
Indlæg: 18524
Tilmeldt: tors jan 25, 2007 9:50 pm
Har takket: 1274 gange
Blevet takket: 1763 gange

Re: Mad

Indlæg af Blaugrana92 »

zqa skrev:Billede

Cabonara. Ost, fløde, bacon, skinke. Mums.
Italienerne kommer faktisk ikke fløde i deres carbonara. Guanciale eller pancetta, æg, revet parmesan og pecorino, lidt oliven olie og salt og peber. Håber det hjælper.

Brugeravatar
zqa
Indlæg: 10723
Tilmeldt: ons dec 06, 2006 12:52 am
Geografisk sted: København
Har takket: 178 gange
Blevet takket: 597 gange

Re: Mad

Indlæg af zqa »

I know, italienerne er kedelige. Fløde er nice!
#jesuisSheep

emo
Indlæg: 17757
Tilmeldt: fre sep 23, 2005 2:12 pm
Geografisk sted: Fyn/Odense
Har takket: 365 gange
Blevet takket: 802 gange

Re: Mad

Indlæg af emo »

zqa skrev:I know, italienerne er kedelige. Fløde er nice!
Soya/kokos-fløde er nice !!!
Allez...

Brugeravatar
Lopezzz
Indlæg: 14865
Tilmeldt: tirs aug 22, 2006 2:00 pm
Geografisk sted: Babylon
Har takket: 1657 gange
Blevet takket: 1096 gange
Kontakt:

Re: Mad

Indlæg af Lopezzz »

Rigtig god føds mester Madbassen ;-)
MDCCCXCIX

Madbassen
Indlæg: 1431
Tilmeldt: ons maj 05, 2010 9:54 pm
Geografisk sted: Valby
Har takket: 156 gange
Blevet takket: 49 gange

Re: Mad

Indlæg af Madbassen »

Fedt du skriver her haha [emoji1] Tak for det.
Soci nummer 122.432

Barça - RCD Espanyol 1-0 (Z. Ibrahimović pen.)
F.C. København - Barça 1-1 (L. Messi)
Barça - Arsenal F.C. 3-1 (L. Messi, Xavi H., L. Messi pen.)
Barça - Real Madrid C.F. 2-1 (J. Mathieu, L. Suarez)

Brugeravatar
Gnomitz
Indlæg: 214
Tilmeldt: tors maj 14, 2009 7:57 pm
Har takket: 155 gange
Blevet takket: 27 gange

Re: Mad

Indlæg af Gnomitz »

Lad vær og bliv ved, op til dig.

Brugeravatar
Lopezzz
Indlæg: 14865
Tilmeldt: tirs aug 22, 2006 2:00 pm
Geografisk sted: Babylon
Har takket: 1657 gange
Blevet takket: 1096 gange
Kontakt:

Re: Mad

Indlæg af Lopezzz »

Billede

Jeg har lyst til at spise det her til morgenmad :))
MDCCCXCIX

Piquénbauer
Indlæg: 25483
Tilmeldt: ons nov 25, 2009 3:21 pm
Har takket: 378 gange
Blevet takket: 1616 gange

Re: Mad

Indlæg af Piquénbauer »

Er der nogen herinde der har erfaring med Picanha? Jeg skal grille lidt i weekenden og vil prøve noget nyt. Havde aldrig tænkt på at skære culotte til bøffer men de er åbenbart helt vilde med det i sydamerika så tænker det skal prøves. Jeg er dog i tvivl om man skal skære med eller mod fibrene? Der er lidt forskellige meldinger når det kommer til dette...
¡Madrid cabrón, saluda al campeón!

Brugeravatar
whidgee
Indlæg: 2759
Tilmeldt: søn maj 19, 2013 10:18 pm
Har takket: 151 gange
Blevet takket: 287 gange

Re: Mad

Indlæg af whidgee »

Gnomitz skrev:http://ekstrabladet.dk/kup/fodevarer/uk ... te/6483371
Gasoline Grill, yay or nay?
Jeg er tosset med deres burger. nok den bedste jeg har smagt. men det er irriterende med de lange køer, især her om sommeren, samt at der er MEGET få siddepladser

Brugeravatar
Heartbreaker
Indlæg: 9573
Tilmeldt: søn mar 14, 2010 9:54 pm
Geografisk sted: Skivevej 27 lejlighed 3 9500 Hobro by Dk
Har takket: 132 gange
Blevet takket: 720 gange

Re: Mad

Indlæg af Heartbreaker »

Man skærer altid mod fibrene på en steg. Du skal også være opmærksom på at en culottestegs fibre drejer på den sidste 1/3 mod spidsen.
Vi skal ikke have Fnat lus lopper knuper adis eller grises til af andre folk de skal og bare lade jeg være i fred og ro for eller døder de lige på stedet med et af min fætter Klaus S Jensen skydevåben det er ikke for sjov det er skam meget alvorlig mendt

Piquénbauer
Indlæg: 25483
Tilmeldt: ons nov 25, 2009 3:21 pm
Har takket: 378 gange
Blevet takket: 1616 gange

Re: Mad

Indlæg af Piquénbauer »

Heartbreaker skrev:Man skærer altid mod fibrene på en steg. Du skal også være opmærksom på at en culottestegs fibre drejer på den sidste 1/3 mod spidsen.
Ja det plejer jeg også og det er også derfor det går imod alt hvad jeg plejer at gøre. Men det virker til at der er en anden fremgangsmåde når det drejer sig om Picanha da man så til sidst vil skære bøfferne mod fibrene. Det er noget med at det bliver endnu mere saftigt hvis man gør det på den måde.

Spidsen er desuden ikke rigtig relevant da jeg vil lave bøffer og det vil ende med nogle små fesne "gutter" hvis jeg tog spidsen med ;-)
¡Madrid cabrón, saluda al campeón!

Brugeravatar
Heartbreaker
Indlæg: 9573
Tilmeldt: søn mar 14, 2010 9:54 pm
Geografisk sted: Skivevej 27 lejlighed 3 9500 Hobro by Dk
Har takket: 132 gange
Blevet takket: 720 gange

Re: Mad

Indlæg af Heartbreaker »

Jeg må indrømme, at jeg ikke lige havde slået picanha op inden. Kan man ikke bruge andre udskæringer?
Vi skal ikke have Fnat lus lopper knuper adis eller grises til af andre folk de skal og bare lade jeg være i fred og ro for eller døder de lige på stedet med et af min fætter Klaus S Jensen skydevåben det er ikke for sjov det er skam meget alvorlig mendt

ELPISTOLEROSUAREZ
Indlæg: 1574
Tilmeldt: søn aug 23, 2015 8:54 pm
Har takket: 35 gange
Blevet takket: 92 gange

Re: Mad

Indlæg af ELPISTOLEROSUAREZ »

Picanha skal for Guds skyld skæres med fibrene. I første omgang altså, det skal jo skæres to gange. Men selve stegen skal altså skæres med fibrene. Det er også vigtigt, at picanhaen ikke har fået fjernet sit tykke fedtlag (det er ofte flere cm tykt på det tykkeste sted, hvis slagteren ikke har fjernet det, som de ofte gør uden for Sydamerika).

Så altså ud af en hel steg skæres tykke bøffer med fibrene, de saltes mere end hvad man egentlig vil have, kommes på spyd, grilles (vendes undervejs, lad fedtet løbe over hele kødet, det er "formålet" med den her tilberedning), når de har fået tilpas varme, bankes saltet af, bøfferne tages af spyddet, og de skæres så mod fibrene denne gang, så man ender med små skiver kød på sådan ca. 30x60x3 mm (det varierer naturligvis for hvert stykke, men jeg skriver det bare for at give en ide).

Og Heartbreaker, du kan nok godt selv regne det ud, men det vil jo selvfølgelig være samme princip med alle udskæringer tilberedt på denne måde. Stegen skæres med fibrene, bøfferne skæres mod fibrene. Så der er sådan set ikke noget særligt ved kødet, men det er der ved den måde, picanha normalt tilberedes på. Picanha er dog velegnet pga. smagen, det tykke fedtlag, og pga. det er en udskæring der er meget bred. :)
qepd

Piquénbauer
Indlæg: 25483
Tilmeldt: ons nov 25, 2009 3:21 pm
Har takket: 378 gange
Blevet takket: 1616 gange

Re: Mad

Indlæg af Piquénbauer »

Fremragende! Jeg laver det ikke på spyd da jeg desværre ikke har et men har fundet en guide til grillen. Uh det bliver spændende!
¡Madrid cabrón, saluda al campeón!

ELPISTOLEROSUAREZ
Indlæg: 1574
Tilmeldt: søn aug 23, 2015 8:54 pm
Har takket: 35 gange
Blevet takket: 92 gange

Re: Mad

Indlæg af ELPISTOLEROSUAREZ »

Alright. Hvad er det for en guide? Det involverer så at vende bøfferne ofte, tænker jeg?
qepd

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 11 gæster